Har vi en andlig livsplan är den då huggen i sten eller har vi marginaler… och i så fall hur och varför? Jag är inget medium och har inte svaret på det, men min intution säger mig en del om det här

Jag vet att jag ganska ofta nämner i det jag skriver att ” livet följer sin plan” för jag har länge haft en stark intutiv känsla av att vi faktiskt undantagslöst, har en individuell livsplan med oss hit när vi föds, och att en sån sannolikt följer med varje ny inkarnation som vi genomlever.

Och jag tror att den i sin tur är en väsentlig del av en betydligt större plan som jag väljer att kalla den TOTALA EXISTENSPLANEN, och som jag tror rimligen bör omfatta själva helheten och det vi sammantaget ska genomgå under alla de liv som utgör själva SJÄLARESAN – utbildningen  – förädlingen mot  någon slags fullkomlighet.

En övergripande plan med huvudinriktningarna NÄR, VAR, VARFÖR och HUR. Jag är förtjust i den  tanken… för att den har en sån vacker logik som bär på den där typiska, stringenta andliga följdriktigheten.

Men…står då vår livsplan fast, och är den helt  omöjlig att rubba? Har vi inför varje ny inkarnation i samråd med en högre visdomskälla reservationslöst… godkänt planen, förstått och okejat mål – och delmål och vägen dit… och är den överenskommelsen då huggen i sten?

Det här är frågor som jag har ställt mig och funderat en del på. Svaren har jag verkligen inte klara för mig, men jag har haft en särskild astralresa under sömnen, hade flera under en period, då jag fick uppleva ett möte med flera vänliga varelser som satt vid ett halvcirkelformat bord, där jag i sällskap med en av mina guider fick vara med om det som jag upplevde som en genomgång av ett liv jag levt. Och fick då en uppmaning om vad jag behövde uppnå i ett kommande, och jag såg det skrivet och jag upplevde det, så att säga.. “på plats”. Det var en fantastisk upplevelse med ett rikt innehåll och som jag nån gång tänker berätta mer om.

 Men jag tror kanske inte att det fullt möjligt att söka de här svaren. Utan att var och en kan få göra sin tolkning av det här och att det kan vara både tankeproduktivt och rent av meningsfullt. Jag kan bara säga vad jag tror om det här och det som min ganska pålitliga intution och mina erfarenheter har indikerat i mig.

Och min tro är den att vi alla har en ganska välutrustad verktygslåda med oss när vi föds och hälsar livet. Och att vår livsplan av en väl motiverad pedagogisk orsak… HAR en viss marginal, att den är lite “luftig” vilket gör det möjligt för oss att KUNNA göra olika vägval med mer eller mindre, för helheten bra eller mindre gynnsamma konsekvenser.

 Och det är där vår verktygslåda kommer in i sammanganget… För om vi avviker från den plan som under våra liv är, och nog måste vara i “dunkel dold” och osynlig för våra ögon, annars skulle det bli för rörigt för oss så är det förstås menat att vi ska medvetandegöra våra verktyg och ANVÄNDA dem… för att genom eftertankar och problemlösning kunna bli klokare! Men… det tror jag inte behöver ändra på det huvudsakliga inom ramen för våra livsplaner.

 

 

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *