Här berättar jag om en av flera ganska ofattbara andliga upplevelser i mitt liv som jag nog aldrig kommer att glömma….

Som nästan alltid när det gäller mig, så utspelade sig följande andliga upplevelse nattetid och av att jag väcks ur min sömn för att få vara med om något,till synes alldeles oförklarligt, och ett skeende som jag inte hade någon som helst  styrning eller kontroll över själv. Och jag vill påpeka att jag vid tillfället inte var påverkad av vare sig alkohol i någon form, eller av några mediciner eller läkemedel.

År 2008, under en helt vanlig natts sömn väcktes jag efter några timmar av att jag låg på magen, vilket var märkligt, för det hade jag dittills aldrig gjort sen jag var tonåring, och jag såg mig själv där jag låg- utifrån mig själv, som på åskådarplats. I mitt huvud hörde jag en röst, som var typiskt androgyn, och som uppmanade mig att se på väggen framför mig, där jag låg plötsligt så helt vaken och ganska rädd…

Jag fick då för första gången uppleva att ett starkt ljus lyste bakom mig som gick in i mitt bakhuvud och genomlyste hela mitt huvud ( det var så tydligt), samtidigt som en serie filmrutor framträdde på väggen framför mina ögon. Jag minns att jag var helt klar i mitt medvetande och väldigt intensivt tänkte, att nu måste jag vara observant och försöka hinna med att se vad bilderna visar.

Oerhört snabbt passerade en serie bilder av hieroglyfer… och bland dem hästar och andra, naivistiskt avtecknade djur, medan jag bara häpnade av hur mäktigt och stort, men fullständigt surrealistiskt det hela framstod för mig. Helt verkligt men ändå så overkligt…!

Det hela varade, som jag i ett retroperspektiv uppfattade det, bara någon eller ett par minuter och som bara ett litet avbrott i min nattsömn  och jag somnade sen underligt nog, om igen som om  alls inget egentligen hade hänt.

Men när jag vaknade på morgonen efter stod det som  jag varit med om under natten helt klart för mig och jag mindes varje detalj av det jag sett och känt.

Min man som sov bredvid mig hade inte märkt något alls under natten, och jag hade då heller inte känt behov av att väcka honom, underligt nog…

Det här var en mycket speciell upplevelse som hände i ett hus där vi då bodde och där flera till synes helt oförklarliga saker hände mig och mina barn.

Länge undrade jag vad den här förvirrande “filmuppvisningen” hade att säga eller lära mig, men i dag kan jag ana att jag fick någon form av information eller lärdom till mig som jag kanske inte kan, eller ska förstå fullt ut än, i det här livet. Eller så fick jag bara en förförståelse av det jag såg, men har inte hela koden.

Förmodligen ligger den väl förborgad och sparad inom mig färdig att plockas fram och användas när det är dags.

Den här upplevelsen var för mig alldeles påtaglig och jag kunde uppfatta den med alla mina sinnen. Och den gången blev jag väckt och vaken, i motsats till andra tillfällen då jag haft märkliga, tydliga andliga upplevelser i drömmar när jag sovit.

Som alltid, när det kommer till så kallade övernaturliga upplevelser, så kan man inte förvänta sig att andra människor ska tro eller förstå något som inte är självupplevt. Men efter att ha upplevt flera liknande händelser så kände jag ett behov av att få vittna om det som varit fullt verkligt, om än inte fattbart.

Jag tror att det finns fler som kanske upplevt liknande händelser, och det vore intressant att få höra om dem. Och det är som om livet, på ett sätt inte blir sig riktigt likt efter man fått såna här starka omskakande tilltal.

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *