Hur jobbig och förvirrad tillvaron än är ibland så hittar ändå livet alltid nya vägar åt oss och intuitivt gör vi då som allt annat levande, vi söker och följer ljuset och förbereder oss på att rota om oss igen…!

Livet är verkligen som ett pärlband av dagar och ingen är den andra lik, det skulle man upptäcka om man verkligen satte dem i jämförelse.

Den här gamla klyschan med livet och pärlbandet, den är faktiskt inte så tokig, den håller än… För livet är som ett halsband av ÄKTA pärlor, där varje dag har sin lite särskilda rundning och form och sin individuella glans och är ett UNIKUM…! 

Olika långt är det, och inte samma antal pärlor får vi…Och i den stora helheten och under det långa livsloppet så utjämnas förstås den jordiska “orättvisan”.

Så är det och MED den osäkerheten och UTAN den vetskapen får vi leva och så är det för alla, och i det ligger det i alla fall en rättvisa. En del dagar LER livet mot oss och i fullt samförstånd ler vi då tillbaka, och förundras över livets storhet och hur generös tillvaron är. Och våra pärlhalsband skimrar och lyser…!

Andra dagar står vi där ledsna – förvirrade över tingens ordning… och landar ibland i ren förtvivlan och vet varken in eller ut…! Såna dagar håller vi en mindre, inte SÅ livfull eller särskilt skimrande pärla i vår hand… Livet ÄR förvisso nyckfullt och har många sidor och yttringar, antagligen för att vi ska kunna vara beredda för förändringar och scenbyten.. Inte ta något för givet och för att vi ska lära oss att inte bli bortskämda.

Men HUR rörig och svårnavigerad tillvaron än blir för oss, så visar det AllVISA livet oss alltid NYA VÄGAR! Och även om en ny väg, en annan riktning ibland syns omöjlig att följa, och vi står där och kliar oss i huvudet… så VET själva livet ändå alltid bäst och det är ett ovädersägligt faktum som alltid brukar visa sig på något sätt!

 

Och vår del av jobbet är det angenäma, och ganska spännande, att tillitsfullt bara följa med och som allt annat levande, söka och följa ljuset och  kanske rota oss på nytt! 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *