Snällheten är numera en ganska underskattad egenskap, trots att snälla människor alltid varit de bästa stigfinnarna bort från ofred och konflikter!

Ibland träffar man såna där riktigt SNÄLLA människor för vilka snällheten är på riktigt och så uppenbart kommer från ett i sanning varmt och medkännande hjärta. Jag älskar snälla människor och jag högaktar verkligen SNÄLLHET som egenskap i en människa, för det är ett välgörenhetsarbete – ett PRO BONO för den här världen!

Men tyvärr är det att vara snäll inte sällan både ringaktat och underskattat, kanske för att det krockar med ett allt hårdare samhälle som inte alltid förstår dess värde. Och för att en del förknippar snällhet med mesiga, undfallande, svaga och  till och med smått livsodugliga människor. För mig visar det på en alarmerande sjuk och hård, elitistisk och i längden farlig människosyn där skitstövlarna helt galet… står högt i kurs och med allt större framgång agerar förebilder.

En i själ och hjärta av naturen snäll människa behöver alls inte sakna vare sig mod, kraft eller förmåga att säga ifrån när det är befogat. Verkligen inte… tvärt om vill jag påstå! Men en snäll människa äger väldigt ofta kurage att faktiskt välja det goda före det onda, och har inga problem med att bortse från sitt ego för att stärka och hjälpa andra.

De snälla människorna, som tillhör ett verkligt ädelt släkte, förtjänar beröm och faktiskt en del upprättelse från en ibland orättvis omgivning. För de snälla, godhjärtade är och har alltid varit, våra BÄSTA stigfinnare genom snåriga, igenvuxna landskap av ofred, konflikter och ovänskap, och visar vägen till den snällhet och kärlek som vi nu MÅSTE bygga vår fredliga värld och framtid på!

Ann Danell

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *