Här sitter jag lite lagom vaken, hyllar vårljuset och amatörfilosoferar lite kring min genetiskt väl rotade identitet som kreativ nattuggla !

God fortsättning på påskhelgen alla ni där ute i den vidunderliga världen!

I dag firar det härliga ljuset verkligen triumfer och är så i hjärteroten svidande vackert som bara våren kan iscensätta själva alltet!

Den nya dagen har har med ett bestämt men vänligt grepp tagit min hand och visat mig in i den nya dagen, så omtänksamt och kanske just för jag inte skulle missa det magiska morgonljuset. Och det stödet och den handen behövde jag i dag för Fru Nattuggla – högst densamma – jag själv…för jag har  i min smak klivit ur sängen, alldeles fört tidigt! 

Det blev på tok för sent för mig i går kväll för det finns… ju alltid nåt roligt att göra! Och jag citerar min roliga småländska gammelmormor som brukade säga “att det ä som en inte blir mänske  förns på sene kvällen”. Och det här är verkligen till stora delar ett obrutet arv på mödernet för kvinnliga nattugglor finns det gott om i min släkthistoria.

 

Och jag undrar om jag inte dessutom, har vart nån slags överambitiös nattvakt i nåt tidigare liv hihhi..! För kring midnatt då är jag som ett harmlöst överkreativt spöke och typ på topp, för då är det min tid på dygnet och tyst och lugnt omkring mig. Men den toppnoteringen har förvisso sin begränsning rent cerebralt… för den falnar och når sitt optimum vid 2 – tiden och då går nån högre makt in och vädjar till mitt förstånd hihi… Och då är jag för det mesta så pass klok att jag intar horisontalläge och drömmarna och nattens föreställning tar vid och jag knoppar in.

 

Och den föreställningen den tycker jag om, för den brukar ofta vara väldigt spännande och ganska lärorik för mig. Nog om mina natt – och sovvanor för det är ju som jag brukar säga, förstås ingen riksangelägenhet.

Men nu har jag i alla fall hälsat dagen och välkomnat påskafton 2024 med glädje och väldigt tacksam, för hur stort är det inte att få vara med om ännu en påsk, som för övrigt är min absoluta favorithelg! 

En härlig fortsatt vårdag, som går i gult och i påskens tecken väntar där ute och får vänta än en stund till jag har fått mitt starka goa kaffe. En riktigt fin dag önskar jag alla! Och jag tar mig friheten att samtidigt uppmana alla inklusive mig själv, till lite fredsarbete och välgärningar i vardagen. Genom att verkligen SE de människor som kommer i din väg, ge några vänliga ord och strö lite uppmuntran och glädje omkring dig. Och GÖR det absolut urskillningslöst, gör inte skillnad på “folk och folk”! Och var på riktigt närvarande och LYSSNA till den du möter! För gör vi så, då har både du och jag och ni andra gjort vårt för världsfreden i den lilla vardagsvärlden i dag och andra dagar!  

Kramen från “oraklet i Ålem” hihi!

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *