Välj dina vänner med omsorg och urskillnad, prioritera tufft och godkänn bara dom som tar fram det bästa i dig, och som du själv kan göra detsamma för…!

För mig är VÄNSKAPEN något av det finaste som tillvaron har att erbjuda oss på sin generösa meny! 

Och den är SÅ pass viktig och värdefull… att den urstarka KÄRLEKEN ändå behöver den som en av sina huvudingredienser och som själva basen, för att kunna leverera och bli så där magifylld som bara kärlek kan bli.

Men med vänskapen är det lite annorlunda… för den är relativt självständig och kan jobba på duktigt på egen hand om den bara vet sitt mål, och ändå uppfylla sitt syfte, för den är i mina ögon så att säga, “sig själv nog. ” 

Men kärleken, som är en av de allra viktigaste grundstenarna och själva fundamentet i människosläktets överlevnad och alltings ursprung och källa. Behöver som jag ser det, ha vänskapen i sig  / med sig… för att kunna bli så hållfast och varaktig som den är ämnad att vara.

För HUR bra och tryggt är det inte att som älskande vara varandras absolut bästa vän och förtrogna… vilket nog de flesta är.

Men vänskap kan se olika ut, sätta sig olika djupt och få olika betydelser i våra liv, och det är det som är så fint och härligt tycker jag. Vi behöver goda, trofasta vänner som är just “bara” vänner, människor som känner oss på riktigt, och som vi kan spegla oss i och vara öppna och förtrogna med. Och som när vi behöver, kan se oss lite mer objektivt än våra allra närmaste. 

Vänner som finns där och stannar kvar, lyssnar på oss och som fortsätter att se oss oavvänt i ögonen, och får oss att våga göra detsamma, hur våra liv än ser ut, och vad vi än har gjort. Och inte mycket är så rörande och vackert som en vänskapsrelation som för en del människor ibland sträcker sig över ett helt liv och började redan i barndomen – tala om att verkligen känna varandra…!

Efter min hyllning av vänskapen mellan oss människor, och med tanke på att vänner i olika bemärkelser påverkar oss, våra liv och val och våra beslut. Och inte minst inverkar på hur vi mår och hur vi ser på oss själva, och det här är förstås en ÖMSESIDIG påverkan mellan vänner…vilket är själva finessen anser jag. Så blir min  slut – tes därför den här:

Välj dina vänner med omsorg och urskillnad, och låt alltid ditt första val vara dom människor som tar fram det bästa i dig, och som du kan göra detsamma för! 

 

 

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *