Jag skulle bra gärna vilja titta in i hjärnan på de våldsmän som plågar sina kvinnor och är oförmögna att känna och svara på kärlek, som göds av våld och går i gång på manlig dominans och övertag…! För där måste finnas en klar avvikelse från det normala, friska!

Tack och lov… så tränger ett allt större ljus in det urgamla kompakta mörkertal av kvinnor ( och där ibland, faktiskt en och annan man) som lever under ett helvetiskt inflytande av en närståendes våld och övergrepp ibland under dygnets alla timmar, så var det för min mamma och i mitt barndomshem, och så är det för många.

Och det är en avskyvärdhet att sjuka män fortfarande i vår tid strävar efter att styra, plåga och misshandla sina kvinnor, som vore det en odiskutabel partriarkal självklarhet, fast vi ju ändå kommit en bra bit på vägen fram till jämställdhet och ömsesidig respekt mellan man och kvinna. 

Men det är nästan alltid långt mellan torra teorier, visioner och lagstiftningar, och den hårda verklighet där ute bland alla människor. För där finns så väldigt många rum och vrår dit ljus och insyn aldrig når. Därför faller det alltid ett visst ansvar på oss medmänniskor… Och om vi ser tecken på att en kvinna är utsatt för övergrepp och misshandel, eller om vi till exempel hör otäcka ljud och kvinnoskrik från grannar, att vi då uppbådar lite civilkurage och direkt ringer polis! För det KAN rädda liv…! 

En kvinna ( eller man) har aldrig någon skuld i att bli utsatt för våld, aldrig någonsin,, det kan inte Nog understrykas! Men vi kvinnor måste, tycker jag, bli mer medvetna om vilka män vi egentligen vill släppa in i våra liv. Och inte helt okritiskt bjuda in – inte låta lust och känslor spela första fiolen när vi inleder en relation.

Utan kräva mer än så, tillskriva oss det värdet och ha en viss koll och beredskap för att vissa män är typiska dubbelnaturer som vet precis… hur de ska jobba för att nå sina mål med sin kvinna. Och ofta är de väl ” meriterade” och har lång erfarenhet av den här typen av övergrepp.

Tyvärr, och ganska förutsägbart, blir särskilt empatiska godhjärtade kvinnor med ett väl utvecklat inkännande med andra människor, ofta ett åtråvärt byte för dessa män som tycks ha ett enda stort tomrum… där ett normalt, varmt och kännande hjärta finns hos majoriteten av jordens befolkning.

Och eftersom de också…har en viss begåvning för fake och lögner, så spelar de utan skrupler ofta rollen av den som är “orättvis behandlad, har stora problem och den som det är synd om”, och manipulerar gränslöst. Och den falska sårbarheten… den SER en empatisk och snäll människa direkt och svarar osjälviskt på, och vill då gärna ta hand om, rädda och skydda den här mannen, vilket så många också gör, och anar då i det avgörande skedet inte att de samtidigt öppnar dörren in det som ofta blir rena helvetet…! 

Det här VET de här samvetslösa beräknande individerna och utnyttjar med alla medel, ofta gränslöst och utan hänsyn. Och det är konsekvenserna av det… och att de plötsligt visar sin andra sida, som då visar våldets och sadismens alla signum. Dominans, kontroll och olika former av misshandel, som inte sällan är producerade och förberedda av en riktigt sjuk hjärna. För de går verkligen igång på att plåga och blir förmodligen tillfredsställda på flera sätt av det.

Och där kan man verkligen tala om något som är sjukt… Men hur illa jag tycker om våldsamma män och våldsbenägna människor överhuvudtaget, så ser jag utan något som helst försvar för deras hemska gärningar, att det vilar en stor tragik över dessa i övrigt ofta vilsna, rastlösa tomma väsen…

För de är så tomma – så ihåliga, har så många hålrum där de är som helt själ  – lösa! .. De saknar förmågan till djupare anknytning och har heller inte något utbyte eller intresse av ett osjälviskt engagemang för andra människor. Och därför kan de här männen heller aldrig känna den sanna glädjen av att få göra sin kvinna lycklig. Och förstår därför inte heller att den man som behandlar sin kvinna ömt och kärleksfullt, och ger henne frihet, utrymme och respekt, då själv blir den första förmånstagaren i en på alla sätt sund och frisk relation. Men den glädjen kan en empati – stympad man inte känna! Och därför förblir han livet igenom en allt igenom obotligt, olycklig människa som fortsätter göra andra olyckliga! 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *