Till alla er som ibland tänker att ni skulle vilja skriva och uttrycka er vill jag med kärlek säga något…!

 

Först vill jag från hjärteroten säga TACK till er som läser det jag skriver ! Jag är så glad att se att mina läsare och följare har blivit fler den senaste tiden! För jag vill så gärna ge lite glädje, tröst, stöd, och eftertankar och kanske till och med lite kloka tankar till andra! Och jag tar så gärna med tacksamhet emot detsamma från er och andra! Det är mitt sätt att tacka livet för att jag, trots en svår och osäker början, fick hjälp av andra människors goda, välvilliga energier. Och genom att de bara fanns där med sin vänlighet fick mig att överleva rent mentalt,  och att jag sen fått det så bra och gott i livet och har fått så många lärdomar att vara tacksam för!

Själv läser jag så ofta jag kan med stor behållning det som andra duktiga bloggare skriver och jag tackar för det!

En vänlig läsare som nyligen läst min blogg skrev i en kommentar att hon själv tänkt skriva och tänkt göra det till sina barn. Det tyckte jag lät så fint och klokt och jag önskar verkligen att hon gör det!

Till alla er som egentligen vill skriva något i någon form men som ännu inte vågat, kommit till skott eller tror att ni inte kan, vill jag med kärlek säga:

SKRIV…! Alla kan göra det på sitt sätt och med sitt unika personliga DNA i orden! Inget kan egentligen bli fel i  ett språk som kommer från själen och hjärtat och från det omedelbara och naturliga hos oss! Språket är så allmänmänskligt och i grunden fullt tillgängligt i oss alla, men tyvärr sätter vi inte sällan på olika sätt gränser för det inte bara för oss själva utan också för varandra, och vi måste nog bli lite mer tillåtande i den saken tycker jag. Det som för var och en är naturligt och oförvanskat, är alltid rätt! Och orden, som för mig är direkta återspeglingar från varje människas själ, kan få ett sällsamt skimmer och bli vackra och betydelsefulla och kan göra skillnad i en annan människas liv helt oberoende av vem de kommer ifrån!

SKRIV några rader och lyft fram ett kärt gammalt minne från när du själv, dina egna barn eller dina föräldrar var små.

SKRIV ett brev till dig själv eller till någon som du inte talat ut med i en viktig sak. Skicka det direkt eller låt eftervärlden få lämna det till adressaten när du inte längre finns. Det mesta av det som är viktigt och outsagt kommer alltid fram på något sätt när det är verkligen är tänk, det är vad  jag tror …

SKRIV när du är ledsen, förtvivlad eller känner dig maktlös inför hur livet går fram med dig och låt dina tårar bli till ord!

SKRIV när du är glad och tacksam  och står nära livets heliga.

SKRIV när du är arg eller riktigt vardagligt hederligt förbannad, det är fullt mänskligt att känna så.

Orden och språket är de gåvor som vi alla fått, och var och en har rätt till sitt uttryck och det kan/ ska aldrig jämföras med någon annans!

Att forma tankar och känslor till ord är inget annat än en fantastisk transformation och att

skriva och berätta kan bli magi för dig själv och för den som läser!! Så skriv, bara skriv och låt orden flöda!

Kramar till er alla!

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

4 kommentarer

 1. Tack för dina tankar om skrivandet!

  Jag har alltid tyckt om ord, och att uttrycka mig i skrift. Hade fyllt 40 när jag gick skrivarlinjen på en folkhögskola. Det gav mig så mycket, och jag lärde mig skriva mer “ordentligt” och på många olika sätt, och man lär sig så mycket av att läsa det andra skrivit. Och ta emot, och ge konstruktiv kritik.
  När mamma gick bort hittade vi brev som hon skrivit till pappa precis i början av deras bekantskap. Fina brev.
  Jag har lång tid brevväxlat med en äldre dam, och nu orkar hon inte skriva längre, och jag tänker att hennes barn kommer hitta de här breven och läsa dem, och det kan kännas lite för privat för min del, även om breven handlar om vardagliga ting.

  Men jag säger också; skriv så pennorna och tangenterna glöder!

  • Tack Eva- Britt du har så rätt i det du skriver! Så fint att du haft brevväxling med den äldre damen, sånt kan betyda så mycket för en människa.

  • Du får gärna ställa frågor och skicka prov på texter till mig om du vill. Kan jag hjälpa och stärka dig i ditt skrivande blir jag bara glad.
   Du kan söka mig på F-B och bli min vän där om du vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *