Till alla er som känner att ni skulle vilja skriva och uttrycka er, vill jag uppmuntra och säga: Skriv… Våga och släpp just dina ord fria och ge dom vingar! För jag tror att det i varje människa finns en källa där ett berättande börjar!

 

Först vill jag från hjärteroten säga TACK till er som läser det jag skriver ! Jag är så glad att se att mina läsare och följare har blivit fler den senaste tiden! För jag vill så gärna ge lite glädje, tröst, stöd, och dela med mig av mina tankar och mitt livs erfarenheter till andra! Och jag tar med tacksamhet emot detsamma från er! Det är mitt sätt att tacka livet för att jag trots en svår och lite osäker början, fick hjälp av andra människors goda, välvilliga energier. Och genom att de bara fanns där med sin vänlighet och fick mig att överleva rent mentalt. Och tänk att jag sen fått det så bra och gott i livet och en del lärdomar att vara tacksam för! Och att skriva är fortfarande rena läkedomen för mig, jag kan bara inte låta bli…! 

Själv läser jag gärna, så ofta jag hinner, det som andra duktiga bloggare skriver och jag tackar för det!

En vänlig läsare som nyligen läst min blogg skrev i en kommentar att hon själv tänkt skriva och göra det till sina barn. Det tyckte jag lät så fint och klokt och jag önskar verkligen att hon gör det!

Till alla er som egentligen vill skriva något i någon form, men som ännu inte vågat, eller tror att ni inte kan, vill jag verkligen säga:

SKRIV…! Alla kan göra det på SITT sätt och med sitt unika personliga DNA i orden! Inget kan egentligen bli fel i  ett språk som kommer från själen och hjärtat och från det omedelbara och naturliga i oss! Språket är så allmänmänskligt och i grunden fullt tillgängligt hos oss alla. 

Det som för var och en är naturligt att uttrycka är alltid rätt tycker jag, och blir ofta bra och till igenkänning i andra människor! Och orden, som när de är som bäst, är direkta återspeglingar från varje människas själ, kan då få ett sällsamt skimmer och bli vackra och betydelsefulla och göra skillnad i en annan människas liv, helt oberoende av vem de kommer ifrån!

SKRIV några rader och lyft fram ett kärt gammalt minne från när du själv, dina egna barn eller dina föräldrar var små, och bjud generöst in dina känslor! 

SKRIV ett brev till dig själv eller till någon som du inte talat ut med i en viktig sak. Skicka det direkt eller låt eftervärlden få lämna det till adressaten när du inte längre finns. Det mesta av det som är viktigt och outsagt kommer alltid fram på något sätt när det är verkligen är tänk, det är vad  jag tror …

SKRIV när du är ledsen, förtvivlad eller känner dig maktlös inför hur livet går fram med dig  eller någon annan och låt dina tårar bli till ord! För i språket ligger både kraft och en hel del makt faktiskt… Och sagda ord som kanske suttit hårt och djupt inne… kan verkligen bli förlösande. 

SKRIV när du är glad och tacksam  och känner att du står nära livets helighet.

SKRIV när du är arg eller riktigt, “hederligt” förbannad, det är fullt mänskligt att känna så! Och när du låter vreden formas i skrift kan det ofta kännas som en rening och bli lättare att lämna den bakom sig. 

Orden och språket är de gåvor som vi alla fått, och var och en har rätt till just SITT uttryck och det kan egentligen inte, eller ska helst inte jämföras med någon annans!

Att forma tankar och känslor till ord är inget annat än en fantastisk transformation, och det kan skapa färgrika bestående bilder i oss! 

Och att skriva och berätta kan bli magi för både dig själv och för den som läser!! Så skriv, bara skriv… och låt orden och känslorns både flöda och glöda! Lycka till och kramar till er alla! 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

4 kommentarer

 1. Tack för dina tankar om skrivandet!

  Jag har alltid tyckt om ord, och att uttrycka mig i skrift. Hade fyllt 40 när jag gick skrivarlinjen på en folkhögskola. Det gav mig så mycket, och jag lärde mig skriva mer “ordentligt” och på många olika sätt, och man lär sig så mycket av att läsa det andra skrivit. Och ta emot, och ge konstruktiv kritik.
  När mamma gick bort hittade vi brev som hon skrivit till pappa precis i början av deras bekantskap. Fina brev.
  Jag har lång tid brevväxlat med en äldre dam, och nu orkar hon inte skriva längre, och jag tänker att hennes barn kommer hitta de här breven och läsa dem, och det kan kännas lite för privat för min del, även om breven handlar om vardagliga ting.

  Men jag säger också; skriv så pennorna och tangenterna glöder!

  • Tack Eva- Britt du har så rätt i det du skriver! Så fint att du haft brevväxling med den äldre damen, sånt kan betyda så mycket för en människa.

  • Du får gärna ställa frågor och skicka prov på texter till mig om du vill. Kan jag hjälpa och stärka dig i ditt skrivande blir jag bara glad.
   Du kan söka mig på F-B och bli min vän där om du vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *