Man kan vara glad och ha hoppet i sin hand, och till och med vara framme och nosa på lyckokänslan, fast världen nära nog tycks stå i brand, med hjälp av tankens kraft är det fullt möjligt!

 

Ja, jag vill påstå att man med stödet från tålamod och ett helhjärtat positivt mindset kan förändra sin omvärldsbild och en hel del annat och genom det förvånansvärt enkelt hitta nycklar till förut stängda kognitiva utrymmen i sin hjärna!

Det här är fullt möjligt för alla som vill ge den förtroendet av ett förändringsarbete i superklass! Och det kan ibland bli så produktivt att nya tankar rent mentalt kan “smitta” och spilla över på omgivningen och generera nya gnistor av positiv inspiration i många fler hjärnor!

För mig är det här ett aktivt val där jag liksom står med båda fötterna stadigt i POSITIV energi. Och jag låter den flöda vidare uppåt genom en ödmjuk kropp  och själ som sen skickar den vidare upp till hjärnan som en redan manifesterad FÖRVÄNTAN! Och att man då uppriktigt VÄLJER att förvänta sig det positiva stöd och välkomnar kraften att se bort ifrån tvivel och negativa bilder och tolkningar. För de positiva scenarbetarna är redan där och har riggat upp en föreställning på den scen där du själv har huvudrollen och kan ösa ut hur…mycket ljus och kärlek över världen som du vill!

Och det handlar i allt väsentligt om hur man energimässigt,  ljus – och färgsätter de bilder och affirmationer man selektivt VÄLJER och vilka känslor man skickar med. Och det funkar oberoende av världsläget eller hur du själv mår, det är jag övertygad om! Men vi kan inte i ett enda slag förändra världen, men vi kan förändra bilden av världsläget och byta ut den gamla trista, mot en NY i ljusa glada färger som på sikt får liv och levererar! Och vi kan bestämma oss för hur vilken människa vi var och en vill vara och göra under genom att vara den allra bästa och färgrikaste upplagan av oss själva, och genom det hålla bilden av den vackra, goda och färgrika världsbilden vid liv!

Och man KAN vara glad och till och med framme och nosa lite på lyckokänslan, FAST världen nära nog står i brand och katastrofen satt sin tunga fot över så gott som hela moder jord! Det GÅR och det betyder INTE att man tappat vare sig förståndet, medkänslan eller kontakten med den aktuella verkligheten!

Utan att man  fortsätter LEVA, tacka och hedra livet medan man fortfarande befinner sig där och är frisk! Det känner jag i dag efter att ha jag vaknade med som ett par  superglasögon som sända från “ovan” på min näsa…! Då såg jag med hundraprocentig sinnesnärvaro på tillvaron och det omkring mig, som med nya, klara och innerligt tacksamma ögon! Och jag vet sen förut att när livet prövar oss då får saker och ting sina rätta proportioner och faller då ofta på de platser de är tänkta att verkligen vara på…!

Och då kan man få sig en välgörande spark i baken och en riktigt förmånlig tripp framåt i sin personliga utvecklingsresa. Och det kan gör en människa avsevärt klokare och mer rustad inför livets alla “väderlekar” och en storm i verklig betydelse eller som en symbol för en jobbig tid i tillvaron, kan då bli det som känns övervinnligt och det som man bara ska ta sig igenom och KLARA det, istället för känslan av förtvivlan och uppgivenhet!

Och jag tänker att jag fortfarande kan VÄLJA mina reaktioner och mitt synsätt. Genom att antingen, låta den globala tragedin och uppgivenheten över den sänka mig, och typ bara sätta mig på en stubbe i skogen och invänta “mörkret och nattkylan” vilket inte skulle förbättra världsläget.

ELLER vända mig mot ljuset och hoppet och SE livets under som finns överallt omkring mig i all sin kraft, och ändå ALLTID är störst, och hålla den tilliten hårt i handen. Och tro stenhårt… på att allt redan HAR ordnat sig till det bästa. Men att de mörka molnen av oro i världen fortfarande lite skymmer solen men redan är på väg bort!

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *