Det där med mig och min dagsform, om superdagar och om dess motsatser. Energitillgången och motivationen och hur jag kan skratta åt mig själv när jag är i händerna på det här… det är så skönt att ha den distansen till sig själv hihi…

Det finns  såna där högvinst – dagar när jag slår upp mina grön –  blå – bruna som har sett det mesta… med den där egentligen… obeskrivliga känslan av att äga en fullständigt obändig kraft och styrka, och med som en riktigt solvarm pirrande glädje  i hjärteroten över att få möta ännu en dag i livet…! Och då kan man seriöst undra om man har fått nån injektion från “högre ort” under natten eller… 

Då känner man  sig fulltankad energimässigt med ett riktigt kvalitetsbränsle, och som vore alla batterier i den begynnande “tantkroppen” mirakulöst är nya och fulladdats under natten. Det är såna dagar som man tveklöst och med bra fart… hoppar in i  de där “lessamma” jobben som man förut i brist på nödvändig motivation… så självbedrägligt kastat på “gör- det – sen högen…”

En efter en… blir saker uträttade och grejer fixade och färdiga, och man kommer på sig själv med att så där lite “scoutkäckt” lalla och vissla på nån gammal präktig schlager som man egentligen inte alls tycker om… men det går liksom bara av farten… För man får, tycker jag, som en uppenbarelse varje gång en sån här högenergisk kraftdag infinner sig, och då känner jag hur jädrans rätt min gamla naturkloka mamma hade när hon brukade säga:

“Det finns inget som man blir så uttröttad av som det man INTE gör men som borde blivit gjort”

Timmarna går som tåget, kaffebryggaren pyser igång och låter riktigt glad.. och det börjar dofta gott av nyupptaget kaffe, och suget efter goa mackor och lite extra gott är större än det brukar, med allt vad det kan innebära av samvetslösa extravaganser… Och ute lyser kanske vårsolen, talgoxen filar på med sin gulliga sång och har ätit sin frukost vid fågelbordet och verkar lika oförskämt glad och nöjd med liv och tillvaro som jag själv.

Antagligen har också han, eller hon… som jag, en bra dag på jobbet kan man tänka… 

Men, vad är det då egentligen… som kickar i gång det här extra – maskineriet och lägger in den här superväxeln i en och rent mentalt sparkar en i baken, undrar jag såna här välsignade dagar…? Ja, jag kan inte påstå att jag gjort nån vetenskaplig studie på det här… hihi, men jag har som jag brukar, tänkt en del kring det. Och för min del har det landat i en teori som kanske bara kan överföras på mig… men jag är inte så säker på det.

Och det handlar om att jag tror att den så viktiga BALANSEN – alltings balans… är på plats och då ligger riktigt bra till både I och UTANFÖR en själv, och att  man hämtat upp energi i utbyte av att kanske pusselbitar kommit på plats i ens liv, eller att  svar och klarheter på det personliga – andliga planet har visat sig undermedvetet.

Och att det är effekter av “bara” en god natts sömn eller lugn och ro i kroppen det tror jag inte alltid är hela förklaringen, när vi kan öppna upp för den här sköna extrakraften som gör ett sånt märkvärdigt nedslag i en och när man kan göra, som man sa förr : en hel värld och lite till vissa dagar… 

Och det är bara att tacka och ta emot när man får både de här energidagarna och de så kallade “skitdagar” när man helst vill stanna kvar i sängen och när det mesta känns jobbigt och när man faktiskt inte har vare sig kraften eller lusten att göra det som BORDE göras.

För jag tröstar mig med att tillvaron är ett dynamiskt progressivt “företag” som tar den form och de uttryck som det behöver för att utbilda och stimulera oss bäst vid rätt tidpunkt…! För varje dag är ju alltid en ny dag på jobbet och en gåva för oss, hur den än ser ut och hur vi än mår och känner oss! 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *