Vår röst är som jag tror, vårt sanna ID, själens syster och bidrar sannolikt med sina unika energifrekvenser och sina själsliga vibrationer till en lika unik ton i universums stora symfoniorkester…!

Som högkänslig så ingår det, så att säga… i “paketet” att vara ljus – och ljudkänslig, och för mig betyder det att jag också är väldigt lyhörd för röster och tonbilden i en röst.

Det gör att jag kan bli både fascinerad och irriterad… av att höra en människa prata, beroende på hur jag också påverkas av det som sägs. Och jag kan, och det här kan låta flummigt…ibland uppleva själva tonen och omfånget i en röst lite som musik… och som vore det en avspegling av den människans själ..! Och jag tror faktiskt inte att det här är så ovanligt. 

Och det är ju inte heller ovanligt att upplever ett lugn och ett välbehag när vi lyssnar till någon i ett samtal. En röst kan som alla vet, också framkalla obehag och till och med rädslor, antagligen för att den djupt där inne i oss svarar på ett igenkännande från något vi en gång har upplevt eller varit i närheten av.

 

Röster har visat sig kunna hänga fast länge vid minnet (det tror jag också kan gälla tidigare liv..) och det är inte ovanligt att man kan återkalla tonmelodier och röstlägen av någon man träffat i olika sammanhang, riktigt långt bak i tiden.

Och det finns förstås en betydande mening att våra röster är, just ett individuellt och mycket personligt INSTRUMENT, där varje individ uttrycker SIN särskilda grundton och SINA accord ur SIN unika repertoar…!

 Det är inte ovanligt att man känna igen likheter i röster över generationer av människor, och att delar av den har gått i arv, vilket inte är så konstigt. Men jag tror att rösten som sagt, ÄR för var och en unik, och att det instrumentet därför förstås inte ärvs i hela sin originalupplaga.

 

Med det vill jag säga… att vi nog ska rädda om vår röst, vara stolt över den, använda den ohämmat till bra och goda ändamål, för då håller den sig också välstämd och behåller sin fulla kraft i flera bemärkelser.

Alltid låta den få vara det naturliga ID som det är i var och en med just DINA eller mina vibrationer, frekvenser och energier. För med det instrumentet bildar vi som jag ser det, tillsammans en gigantisk stor och härlig och omfångsrik symfoniorkester i vårt stora universum! 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *