Vi kan alla vara influencers åt varandra och det är bra, men det funkar inte att både inspirera och regissera nån annan, för det blir oftast kontraproduktivt

 

 Ibland kan jag verkligen  gå igång och bli ” tokhög” på en ny tanke i mig själv eller över inspiration från någon klok, fri och vidsynt person som uppenbart skulle kunna förbättra eller bara förenkla min och många andras  tillvaro. Och särskilt öppen är jag för det som kan utveckla mig till att bli en bättre och klokare människa. 

Då är jag inte sen att pröva ett vettigt konceptet från mitt eget eller andras huvud. Och visar det sig då att det funkar och motsvarar mina förväntningar, och att jag blir mer glad och tillfreds, och kanske till och med gör mig lite förståndigare än innan… DÅ vill jag inspirera vidare och dela med mig till andra, tipsa om nya fräscha uppslag och ideer som visar sig hållfasta och faktiskt funkar i olika sammanhang…!

Det här jag haft den stora glädjen av att få jobba med en del i mitt yrkesliv och det är bland det roligaste och mest meningsfulla jag har sysslat med. Och jag har haft god hjälp av att inte vara rädd för att själv tänka nytt och självständigt, eller för att verkligen vilja bidra med kreativitet i olika förändringsarbeten inom vårdsektorn där jag varit yrkesverksam.

Genom det här stärkte jag mitt självförtroende när jag själv märkte att jag lyckades och fick uppskattning för att jag var bra på det här med förändrings – och utvecklingsarbete och att jag tydligen hade en viss medfödd förmåga till pedagogik.

Och jag tänker ofta på att vi traditionsenligt… och alldeles för länge har varit så  “kvinnligt, klädsamt blygsamma”. Och till männens och varandras förmån, hållit tillbaka de specialbegåvningar och styrkor som vi faktiskt har! Dem ska vi lyfta fram, visa upp och använda till hjälp och glädje för omvärlden, förstås… Och ju mer vi  jobbar med och brukar det vi är naturligt bra på ju mer lär vi om oss själva och om hur vi bäst kan tända inspirationens låga i andra och få den att syrerikt och starkt lysa vidare i andra syrerik och stark!! 

Och den bästa lärdomen, och den slutsats jag har dragit av mina samlade erfarenheter som kreativ inspiratör i förändrings – och utvecklingsarbeten, är absolut den att inte föregå det HUR någon väljer att gå vidare gå vidare och sen använder en nyvunnen inspiration, kunskap eller övertygelse. Utan stanna vid att bara inspirera och inte gå vidare och regissera…!

För i var och en av oss… bor alltid en “bästa vägen framåt” och att själv, och på SITT eget sätt… hitta den vägen är egentligen det viktigaste i ett förändringsarbete! 

 

 

 

 

 

,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *