Hårda tider kan bygga broar till mjuka värden i människor och ge en större och mer ogrumlad blick för livets egentliga mening!

Att böja sig inför prövningar är något av det mest stärkande man kan utsätta sig och är inget nederlag, vill jag påstå…!

För det är först i motvind som man får pröva sina styrkor och tvingas ta tempen på sin uthållighet! I ständigt beskedliga medvindar bygger vi där emot… inga mentala muskler eller utvecklar någon motståndskraft mot det svåra i livet.

Och efter varje nyvunnen seger i en kamp vet vi mer om oss själva och våra styrkor, får en ökad självkännedom och blir bättre förberedda och rustade inför varje ny utmaning. Och den som prövats upprepat… vet sen livets villkor och allvar och blir i normalfallet mer ödmjuk…!

Hårda tider, som det nu är världen över, är för den öppna och utvecklingsbara människan ofta en MAGNET till djupare tankar och mjuka värden och KAN i förlängningen.. bli nyckeln till det som egentligen är livets egentliga mening, bortom all meningslöshet…! 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *