Låt aldrig någon besudla ditt människovärde med projektionen av sin egen skadade självbild och håll alltid hårt i tolkningsföreträdet av vem du i själ och hjärta är och lämna aldrig över det till någon annan!

Jag vet verkligen inte varför jag ganska tidigt i livet fick en tragisk, kvarstående känsla av att det fanns alldeles för många grund – ledsna människor i världen, människor för vilka livet varit tämligen skoningslöst och dragit alldeles för hårt fram med dem. Personer som behandlats illa av andra och så orättvist fått sitt människovärde besudlat, som tryckts ner och sorgligt nog vant sig vid den positionen.

Det här blev så tydligt för mig och jag blev uppriktigt ledsen för deras skull, för jag såg och förstod att de inte alltid förmått begära en rättmätig upprättelse av sig själva och sitt självförtroende.  Människor som så oerhört sorgligt… ibland gick i graven med den missvisande självuppfattningen. En tragedi som fortfarande utspelar sig där mitt ibland oss andra, ganska självupptagna individer utan att vi ser och förstår de här sambanden och konsekvenserna i våra mänskliga relationer. 

Och jag har så många gånger önskat mig det jobb… som för mig vore det ultimata drömjobbet, och kalla det här gärna för “moder Theresa – komplex”, för det är kanske just det som det av någon dunkel anledning är, underliggande … Det att få hjälpa människor att kunna upprätta sitt människovärde, få laga trasiga självbilder och bygga nya och starka orubbligt självförtroenden. För alla dem som alldeles för länge gått med böjda huvuden och som tappat livslusten och tror att de alls inte duger, som känner att de GJORT fel – ÄR fel och bär på en skuld. När felet och skulden i själva verket ligger utanför dem själva hos en andra elaka, samvetslösa människor!

Vi lever just nu i en svår pandemi med ett virus som hittills slagit skoningslöst över världen, och vi hoppas och ber nu för nu en avmattning av viruset och ett verksamt vaccin och bra botemedel. Och till den bönen lägger jag MIN önskan om ett pålitligt botemedel för den värsta epidemiska farsoten av alla… som ännu inte genom historiens gång kunnat få sin bot och som ingen hittills kunnat utrota… 

 

Nämligen ett annat smittsamt högvirulent, och synnerligen motståndskraftigt “virus”… Och jag syftar då på den ELAKHET och ONDSKA som alltid utgjort människans skuggsida. Men som lyckligtvis också alltid bekämpats med och har sin motkraft i GODHET och MELLANMÄNSKLIG KÄRLEK!

Det paradoxala är att det faktiskt redan FINNS och alltid har funnits ett synnerligen verksamt, säkert och absolut biverkningsfritt “vaccin” / botemedel mot ondskesmittan… MEN att det förutsätter en enda väsentlighet… nämligen den att vi utifrån god vilja GEMENSAMT och KONSEKVENT bekämpar varje litet frö, varje förekomst av elakhet och illvilja mellan oss, med  den absoluta MOTSATSEN och ser till att vi ALLA blir “vaccinerade” och skyddade mot all mänsklig, eller egentligen… omänsklig djävulskap!

 

Tyvärr är det här humanprojektet fortfarande inom ramen för en UTOPI, fast… vi ju redan har tillgång till vårt antio – ondske vaccin i oss alla var och en, och KAN använda och slösa med det om vi bara vill och använda det i mänsklighetens tjänst för en mycket bättre värld. Men det kräver förmodligen ett uppvaknande och ett steg fram emot ett högre, allmänt andligt medvetande, och det är väl ändå läge för det nu i prövningens och allvarets tid…Men kanske är vi ännu inte riktigt mogna för den utvecklingen, inte tillräckligt synkronicerade, inte helt samstämda… men vet…? 

Men till dess får vi jobba på som superduktiga soldater i kärlekens tjänst! OCH var och en också ta ansvaret för att INTE låta någon annan som sannolikt själv är kvaddad… mobba, trampa på dig eller besudla ditt människovärde och inte eller överlåta tolkningsföreträdet av vem DU egentligen är till NÅGON annan…! Och förstås, tillämpa samma hänsyn på våra medvarelser. För det är ett suveränt fredsbevarande förhållningssätt som håller rent från smittsam  ondska mellan oss. Allt MEDAN vi väntar på att vårt kärleksvaccin når sin fulla potential i oss alla – TILLSAMMANS i den här världen…! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *