Som ni antagligen redan har förstått så är jag svårt förtjust i att skriva och uttryck tankar och känslor, och så här ganska förunderligt… kommer inspirationen oftast till mig

Med glimten i ögat kan jag i min fantasi riktigt SE framför mig hihi… hur “dom som bestämmer” där uppe på huvudkontoret i universums sfärer nog ganska bekymrade… kliade sig i huvudet den där vårdagen den 12 :e maj 1954, när jag dök upp…

För jag har förstått att vi redan innan vi kliver in i våra liv har/får en huvudinriktning där vi kan använda våra individuella gåvor och förmågor till varandets och människors bästa. Och jag tänker mig då för min del följande scen:

Jaha… får se här…. mmm här var det inte så mycket att välja på… Hon är lite vimsig, väldigt drömmande, kanske liiite för mycket känslor… inte så teknisk, nära nog obildbar i matte och geografi med mera… MEN, vänta nu… jag ser att hon är genuint snäll, och här och nu – från början, förälskad i språket. Ganska bra på att klura ut vissa saker, skriva ner dom och gärna vill kommunicera ut det till andra.

DET får bli den här maj – flickans GREJ och uppdrag –  så var så god till henne!

Och så blev det…faktiskt! Och upp växte jag tätt tillsammans med, vad jag skulle vilja likna vid motsatsen till “skrivkramp”. Och det häftiga tillståndet, den obändiga LUSTEN till att grunna, vardagsfilosofera lite och sen formulera det så där njutningsfullt. DET är för mig ungefär samma känsla som när man sätter sig vid ett härligt bord dukat med en massa goa favoriträtter där man bara kan välja och vraka… Och DET är själva lyxgrejen med skrivandet för mig!

Det här är jag väldigt tacksam för så länge det funkar för mig, och jag är fullt medveten om att saker kan förändras… Men jag gläder mig varje dag när jag kan sätta mig ner och få ner mina, ibland ganska röriga tankar i en ordnad text med någon sorts logik,

-min logik… och  som uttrycker det jag vill få fram och har att säga. OCH det jag är allra mest glad och tacksam för är att så många läser, kommenterar och uppskattar det jag skriver! 

För en människa som skriver utan att bli läst alls, det är ju lite detsamma som att underhålla utan publik eller att skriva för byrålådan… eller hur… och det kan kännas väldigt sorgligt om det inte är ens avsikt. Men nu tänkte jag faktiskt avsluta och komma till punkt,med att berätta lite om hur jag får inspiration till mina inlägg, vilket är en superbra hjälp som jag hoppas jag aldrig förlorar. Jag är säkert på att så många får samma typ av skrivarinspiration, men så här kommer den till mig.

Ofta, dimper det inledningvis bara ner en, så gott som färdigformulerad eller ofullständig av mig osökt mening i mitt huvud. Ibland är det bara i form av ett eller ett par ord, och då är det vanligtvis laddat med ett tydligt engagemang och med starka känslor. Och då skriver jag först bara ner det och litar på att det sen leder fram till en logisk, sammanhängande text som bär framåt, OCH som samtidigt väver in mig själv och mina egna tankar på ett absolut trovärdigt och autentiskt sätt. För det är ett måste för mig. 

Det här är ganska förunderligt, för det är som “nån däruppe” tilldelar mig ämnen, frågor och tankar som det visar sig att jag ofta har någon slags underliggande, omedveten förförståelse för… inom mig… och då blir det ju så extra spännande och meningsfullt! Det här är väl det som alltid har kallats för just… INSPIRATION och som är en sån tillgång att få.

Men ibland har jag först, verkligen inte fattat något alls av de här ledorden när de har landat i mig, men numera känner jag tillit till att det klarnar och att jag kommer förstå, för så har det tacksamt varit hittills. Och jag är övertygad om att vi alla har våra medfödda specialgåvor, egenskaper som vi KAN och SKA använda, och gör vi det och tränar den delen av oss, så tror jag att vi alla kan lita på att inspirationen kommer till oss! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *