Visst blir man ibland impad av coola, tuffa kvinnor med stridsberedskap, fast den ibland är överdriven, men den moderna fria kvinnan måste ju för fasiken få vara både rosenknopp och pansarskepp, för både – och är verklig frihet för mig…!

Kanske att jag nu släpper en mindre bomb för vissa eventuella läsare… när jag, som den självklara kvinnosaks – kvinna jag är, med all respekt, ändå säger att jag börjar bli liiite… trött, lite sne på de kvinnor som nästan konstant går omkring med en knuten näve, är förbannade på allt och inget ting och beredda för strid, inte bara i förhållande till män utan också till sina medsystrar!

Jag kan förstå att det ligger förklaringar bakom den här “alltid – på – hugget – akta dig – attityden, men jag tycker ändå inte att det är okej när det här ledsamma uttrycket blir permanet i en människa, vare sig det gäller män eller kvinnor, för det är för mig ett envist ställningstagande och, som jag tror, ofta en produkt av rädslor och blind vrede. 

Och det är heller ingen bra förebildsmodell för unga kvinnor, för den är alldeles för militant och onyanserad och har för mig inget att göra med en vettig, genuin genomtänkt feminism. Men det är ju så att de idealbilder som majoriteten köper och ansluter sig till den får en OTROLIG genomslagskraft, och den skapar informella LAGAR med inslag av härskarstrukturer faktiskt… Lagar som få människor har modet att ifrågasätta, och än mindre vågar överträda…

Det här skruvade bitch – idealet är inte bra i längden och det gör att vi faktiskt missar själva målet för JÄMSTÄLLDHET som väl rimligen borde vara fred och balans mellan könen…! Eftersom det får kvinnor att gå från en ytterlighet till en annan… som BÅDA motverkar den frihet som gör oss till HELA människor med en bra balans mellan det feminina och det maskulina i oss…! Och det är för mig ingen bra eller önsvärd utveckling mot ett sunt och jämlikt samhälle där vi verkligen behöver samarbeta och jobba med konstruktiva medel för fred och ömsesidig förståelse på alla plan…!

Och jag tycker det är en mänsklig rättighet att som kvinna efter eget behag, och när jag tycker det behövs, få röra mig fritt… mellan att vara BÅDE ROSENKNOPP och PANSARSKEPP…!

Liksom män också ska få ha rätten att hoppa ur sin stereotypa förväntade könsroll för att vara sitt sanna jag. För den ömsesidiga friheten är en suverän byggsten i ett jämställt samhälle, annars får vi aldrig nån  riktig ordning på det här problemet…! 

 

 

 

 

 

går omkring 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *