Bli din egen bästa vän, odla din självkännedom och förstå – försonings – och – förlåt – städa dig själv med jämna mellanrum och förebygg med det en del bedrägliga mytbildningar om din egen person… !

 

Ingen enda av oss undgår väl en såna där svackor i tillvaron då man blir som dränerad på energi och när det känns som man inte längre kommer håg hur det är att vara glad, eller kan se varandet i färger… utan att det svart – vita tar över. 

Och när man dippar ner där… djupast i det där förlamande tillståndet, i själva smärtpunkten av det, så känns ju INGET längre roligt, längtansvärt eller minsta meningsfullt. Och sängen och den där berömda filten att dra över huvudet… den lockar och pockar och dit vill man gärna fly såna dagar… 

 

 Men NÄR man befinner sig i själva CRESCENDOT av en nedstämdhet, då när den där mörka molltonen som, gud ske lov… bara tillfälligt ockuperar hjärta och hjärna, när den tonen brister ut i sitt allra starkaste ljud… så är det inte så ovanligt att den POSITIVA motkraften väger över och börjar jobba lite extra där inne i en. Och då kan man ana ljuset och att det faktiskt FINNS en fortsättning och en väg tillbaka som är mödan värd att gå…!

Ingen av oss undgår de här, som jag kallar  “reningsdagarna” eller perioderna, som det är för en del… då tillvaron, från förmodligen “högre ort,” bromsas upp och egentligen gör oss en tjänst. Fast det just då, när man är mitt i det är svårt att förstå… Och jag tror att den här “emotionella svedan” faktiskt ingår som en av de viktigare “kurserna” i livets utbildningsmaterial.

När man krisar och mår dåligt så svarar vår individuella sårbarhet på det vi HAR genomlevt och det kan se olika ut för olika människor. Och jag vill påstå att den som redan innan har en bra SJÄLVKÄNNEDOM och en viss vana att se på sig själv utifrån, har en fördel.

För en människa som inte blundar för hur saker påverkar det inre, eller censurerat den sanna bilden av sig själv, erövrar kunskaper som hjälper till att hitta orsaker till VARFÖR man tappat livslusten och sin energi. 

n

 

Och då blir det ofta en lättare och kortare väg tillbaka till välmående i själ och kropp. Och genom det blir det i också enklare att ta emot terapi och samtalshjälp och förstå meningen med det.

 

Så jag vill verkligen inspirera andra att bli, om man inte redan är det, sin egen bästa vän och jobba på sin självkännedom så man verkligen vet vem man är… För den vetskapen har tyvärr inte alla, och det kan ibland ställa till det för en människa. 

Och så förstås… underhålla kvaliteten på sin självkärlek och då och då bjuda sig själv på en inre förstå – förlåt och – försoningsstädning…! För om man tycker om sig själv på riktigt, villkorslöst och i grunden, så tror jag att man blir snällare och mindre självisk. Just för att man mår bättre och inte bär på det missnöje med sig själv, som en del människor tyvärr, då inte sällan projicerar på andra.

Så fram för mer sund kärlek till sitt SJÄLV, vilket för mig inte har något med egoism att göra…för det blir i bästa fall istället, tvärtom i det längre loppet! 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *