De nattlig drömmarna har sen länge varit mitt andliga/ mediala forum, och här berättar jag om en sån dröm och mötet med andevarelser från historien

Jag har  flyttat en del i mitt liv och bott i ganska många olika hus och alltid sugit upp energier och stämningar, både positiva och mindre behagliga… och en del mediala energiupplevelser från andevärden har det blivit.

I slutet på 90- talet  hyrde vi ett stort, gammalt och jättefint hus på den småländska landsbygden och jag minns första gången jag steg innanför dörren där. Det var svårt att inte imponeras av den fina, varsamma renovering som det gamla huset hade fått. Det supermoderna köket hade så fint funnit sin plats liksom omfamnat av gamla bevarade skafferier och annan fin inredning och som så klokt sparats av vår hyresvärd.

Utanför betade kossor och hästar och intill fanns den täta härliga smålandskogen som ett skydd och det hela framstod som en trygg pastoral idyll. Både jag och min man blev överförtjusta och bestämde oss “på stört”- vi ville bo där…! Jag kommer ihåg att jag redan då, kände av ett påtagligt obehag i ett av de stora rummen på övervåningen, men slog liksom bort det ur mitt medvetande, för jag ville  inte känna nåt jag inte tyckte om just då…

Det skulle senare visa sig att både min man och min son uppfattade samma obehagliga energier  i det här rummet  och på samma avgränsade “spot” på golvet, det gick bara inte att stå kvar där för det påverkade oss alla så starkt negativt.

Under de två år vi bodde där hände en hel del oförklarliga saker, och min då 14 – årige son som är starkt mottaglig, hade besök av en energi som alldeles tydligt satte sig i hans säng, han kände av rörelsen i sängen och blev riktigt rädd och ropade på mig. Och på väg hem från skolbussen såg han vid ett tillfälle en stor grupp “konstiga” och till synes”overkliga” vita och starkt  lysande fåglar som han aldrig sett förut, sitta i ett träd och han var starkt påverkad av den märkliga oförklarliga synen, som inte återkom för någon av oss.

En gång då jag var ensam hemma låg jag och läste på övervåningen och hörde hur tydligt som helst att dörren till köksingången, som alltid var låst, öppnades helt obehindrat och någon/ något gick med bestämda steg och med igenkännbara knarr i golvet på särskilda ställen, in nere i köket och fram till trappan upp… och jag låg alldeles stel av rädsla i sängen och bara väntade på att “någon” eller “något” skulle fortsätta upp för trappan och visa sig för mig…

Men precis nedanför trappan tystnade mystiskt och helt oförklarligt stegen, och då jag äntligen vågade mig ner för att kolla läget var allt som vanligt och i sin ordning, och inte ett spår fanns efter den som  det så väl hörts stegen av och köksdörren var låst som innan…

Av en grannfamilj fick vi senare av en tillfällighet veta att vår hyresvärd själv, när han under renoveringen legat och vilat, haft en upplevelse av att den man som i gångna tider bott  i huset visat sig och berömt honom för det nya och omgjorda, men undrat om “det inte blev dyrt.”Men om den spektakulära händelsen fick vi förstås inget veta innan vi flyttade in…

När vi senare flyttat återvände jag ett par gånger till detta märkliga spökhus i mina drömmar, och fick direkt känna på den där obehagliga energin som fanns på på golvet i det övre rummet. Och en av gångerna var jag tillbaka där och drogs i drömmen ner på golvet av en mycket otäck kraft och plötsligt och mycket verkligt, och som om jag var helt vaken, kunde jag se en äldre man i gamla vadmalskläder. Han visade sig vara vänlig och sa till mig: “Bli ej rädd, har bott här förut”. Och i nästa ögonblick framträdde lika verkligt andra människor från olika tidsepoker med samma, starka närvaro. Bland dem en liten rödhårig fräknig flicka som gjorde mig rädd för hon var så eterisk och såg så skör ut,  hon hade en mild utstrålning och sa till mig att hon var från 1500 -talet…!

 

En typisk 1950 – talsklädd man med synliga ärr i tinningen slänger sig ner på golvet, och säger till mig: ” så här dog jag, jag klättrade i ett äppelträd som barn och ramlade ner och slog ihjäl mig.” Och helt medvetet och med spontan medkänsla för hans tragiska livsöde, säger jag till mannen: “Stackars dina föräldrar vad ledsna det måst ha blivit”. På det svarade inte mannen i vadmalskläderna som istället plötsligt bara tonade bort.

Den här drömscenen avslutas med att jag vänder mig till den lilla bleka flickan från 1500 -talet och säger ivrigt att “du måste se min sons dator och hur allt har utvecklats sen din tid på jorden..!”

Där slutade det här fantastiska mötet med andevarelser som antagligen hade haft anknytning till både huset och platsen långt bak i historien. De var alla vänliga och ville väl, det kunde jag tydligt känna och jag är tacksam för den här mediala kontakten och kommer nog aldrig att glömma den. Och jag önskar att de här människorna nu alla har fått frid och hittat hem där de nu är och jag önskar ljus över deras minnen.

Det skulle visa sig senare att jag i andra drömmar, av nån anledning skulle återkomma till det här gamla huset och igen, få möta samma otäcka energier och också andra mindre behagliga varelser… Om det tänkte jag berätta en annan gång…

Och jag kan förresten tillägga att vår hyresvärd själv aldrig, som han sagt, flyttade tillbaka till sitt fina hus utan sålde det vidare. Och vi har ibland undrat om den nya ägaren fick vara med om några spökerier och om de bor kvar. där fortfarande…?

Och kanske var den mäklare som ägde huset från början och var vår hyresvärd  och som var så angelägen om att flytta snabbt, trött på spökerierna och ville bort från huset och hoppades kanske att vi inte skulle känna av något..? Så kan det mycket väl ha varit tror jag…

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *