Skaffa dig en pålitlig må -bra försäkring och stärk din självkänsla genom att alltid vara den du verkligen på riktigt är, och vill vara i alla lägen, och låt bli att svika dig själv!

Det kan låta dramatiskt jag vet… men det finns svek och det finns SVEK…! Och det där att svika sig SJÄLV och att på ett sätt välja bort sitt SJÄLV – att bli övergiven och det… av det egna JAGET, och att faktiskt trampa på det man på djupet ÄR och det man i sitt fundament står för och bekänner. Det är om man ska hårdra det, för mig som att spotta på det heliga värde som bor i varje UNIK enskild människa och på allt det som INTE finns på samma sätt i någon annan! Och blir det här en kompromiss som man gör ofta, så brukar ofelbart ett visst psykiskt illamående, som i  det långa loppet kan bli till ett självhat, knacka på och visa röd lampa! Och då bör man ta emot den varningen och helst se och förstå, kopplingen till ett och annat mönster i sitt liv…! 

Jag har en känsla av att det är lättare än vi tror att till vardags hamna i det där bedrägliga vägskälet där vi så taskigt liksom, köpslår med oss själva. Och då ibland väljer det billigaste, det smidigaste sättet… för att just där och då, anpassa oss efter alla mallar, former och förväntningar som vi ständigt står inför i det sociala livet. Och  jag har själv märkt att beroende på dagsformen, så orkar jag inte alltid att vara ifrågasättande eller vill blomma ut i egna värderingar och åsikter. Men då kan det ju vara bra att helt enkelt bara vara mindre “ut -sägsen” och mer lyssnande. Men ändå… alltid ha en viss beredskap för att inte sig bli överkörd eller påklistrad en förväntad åsikt eller uppfattning.  

 

Men jag tycker att det är något av det viktigaste vi har att sträva efter från början, att faktiskt försöka BLI och fortsätta vara den person som man själv känner att man bäst bottnar i och tycker om. Och det är väl  väldigt bra om föräldrar UPPMUNTRAR sina barn till det. Och det kan dessutom… bli ett riktigt bra tillskott till en god självkännedom, och som en extra bonus… kan det för den som står upp för sig själv och sitt sanna JAG ,utan att bli dryg och självgod…Att man blir mer respektfull och uppmuntrande mot andra som är på väg mot det här målet, eller  som redan är där.. och också har jobbat sig framtill, vad jag kallar en pålitlig ” må  -bra -försäkring” ! 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *