Må Gud och alla högre makter beskydda alla underbara, dedikerade “allt – är – möjligt – människor” och deras smittsamma positiva energier, för de är vårt hopp för världen!

Jag undrar om vi i det större perspektivet… alltid förstår den fulla betydelsen av alla de “genuint – och på riktigt – positiva människor” som faktiskt omger oss varje dag i olika sammanhang… Och hur de faktiskt påverkar oss i ett NU – eller senare beroende på hur mottagliga vi råkar vara just där och DÅ. Min stora beundran till dessa hängivna fredsarbetare som varje dag dedikerar sin välvilja till omgivningen! 

Jag tror att det här både stärker folkhälsan och höjer livskvaliteten och är värt allas vårt tack och uppskattning! Och inte sällan, är det som om de här glädjespridarna i likhet med en bra spårhund  “kan nosa” upp oss, och känner in när vi som mest behöver ha ett energilyft, eller bara ett vänligt ord som ibland faktiskt kan blir den där hyggliga sparken i baken framåt… och som gör skillnad.

För mig är de här “allt – är – möjligt” människorna, varenda en av dem…som en mental, personifierad Claes Ohlsson  – butik med ett nära nog, himmelskt sortiment av både kroppsliga och själsliga komplement och en mängder av tillval och hjälpmedel. Som till exempel heja – på kraft och stöd, mentala extramotorer och effektiva energi – startkablar… (vem behöver inte en sån då och då…) Allt… till det facila priset av  – absolut ingenting – det är gratis! För det här handlar om medmänskliga GÅVOR som delas ut av sällsynt osjälviska personer som kommit så långt i sin  personliga utveckling att de fattat vitsen med det där att :

Det du gör av godo för någon annan… det gör du då också för världen och dig själv! Av den… enkla anledningen att vi alla hör ihop och, fast vi kanske inte riktigt förstår, lever i en sorts sund beroendeställning till varandra som de energivarelser vi är, det är rena kvantfysiken…! Och med det startar vi nästan alltid upp en magisk växelverkan som kan ta fram det BÄSTA i det MESTA och i de FLESTA ..!

Och så ska vi inte bortse från hur de här filantroperna – välgörarna, kan inspirera oss till att själva bli ytterligare en likadan… en dedikerad kraft, en ny medlem i den här globalt aktiva fredsstyrkan. Och ju fler vi blir, desto starkare lyser hoppets stjärna för jorden och mänskligheten och för det goda och en bättre värld! 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

2 kommentarer

  1. Vi behöver varandra kopplat till det Gudomliga, till vårt liv på denna planet, det stora och lilla perspektivet som till fullo är svårt att förstå. Jag är diakon I Lenhovda och vill kunna utveckla min roll som budbärare i denna tid genom: personlig utveckling tillsammans med andra, -den vägledning jag får genom min tro för att kunna verka i denna världen i och utanför kyrkans sammanhang. Det känns som jag levt många olika liv i detta livet. En barndom med både ris och ros. Kraftig destruktiv tonårstid. Är inne på mitt tredje äktenskap och har äntligen släppt medberoenderollen. Jobbat som undersköterska, haft tio hästar med turridning, haft en varghybrid ( med underbart vacker själ) många andra underbara djur hamster, hönor, får, grisar. Fantastiska katter och hundar. Kört motorcykel, Utbildad taktik massör, medium, healers, gått krishantering, utbildad sjukhusdiakon, bott i Tanzania som barn, varit mycket i Gambia. Gått -tolv steg för hopplösa i Katarina kyrkan, jag är en konstnärssjäl och älskar att skapa, dansa upplevelsa naturens kraft m.m. Jag är en högkänslig människa på många plan. Jag har två underbara barn och tre härliga små barnbarn och äntligen en fantastisk man som kan med mig och ger mig det jag behöver, vi båda har mycket bakom oss med människor som använt vår energi och själva inte haft förmågan att ge.
    Jag vill gärna bidra med det jag kan och ta emot vad som kommer till mig. Jag tror att det är rätt tid och otroligt viktigt med forum som det du har skapat, vi behöver varandra mer än någonsin och det är dags nu att låta Guds kärlek och ljus få bryta igenom, genom oss för att förändra världen. Allt gott till dig!
    Ingeborg Björklundh Wandt

    • Tack kära Ingeborg, du fina öppna, fria medmänniska!
      Jag har tyvärr… inte förrän nu… sett din så intressanta och så inspirerande kommentar. Kan börja med att säga att jag tycker så mycket om såna människor som du, i vilka den fria reflekterande själen aldrig är att ta miste på! Jag känner igen mig i det och det är så fint med såna kontakter och möten. Du berättar så intressant om ditt liv och din bakgrund och den friska öppenheten är lika naturlig hos mig, för jag har alltid känt att vi alla är del av samma helhet och att öppenhet befrämjar och utvecklar människan i varandra. Tänk… att jag faktiskt efter många år i vården och efter ek utbrändhet, oväntat hamnade som diakonassistent inom Svenska kyrkan. En underbar tid där jag hade så många fina möten med människor och fick blomma ut igen i mitt intresse för olika mänskliga sammanhang. Jag älskade diakonijobbet och att få glädja och hjälpa, och lyfta andra! Du verkar vara en sån klok och mogen människa med olika strängar på din lyra, och jag tar med stor tacksamhet emot varje ord du skriver! Varmt tack för du läst min blogg och välkommen tillbaka! Dig har jag gärna fortsatta kontakter och samtal med, må så gott och kram från mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *