Från mig till alla cyniker som raljerar och ironiserar över “godhetsknarkare” och som utifrån förmodad rädsla för egen “svaghet”, orätt… devalverar snällhet och godhet till skällsord…!

Det finns ett populärt “hårding – uttryck” som jag är svårt allergisk mot och som höjer mitt blodtryck då och då… det är “godhetsknarkare”! Ett ord som en del “tuffa” killar och tjejer ironiskt och med uppenbar njutning skjuter iväg som vassa mobbingpilar mot människor som vågar visa, och uttrycka sin tro på värdet av att vara snäll och hygglig mot varandra. … Det här är troligtvis personer som tror att de riskerar tappa hela trion av coolfaktor, byxor och genitalier… bokstavligen och samtidigt, om de i offentlighetens ljus uttrycker, använder eller ansluter sig till en mjuk och vänlig känsla…!

Och för säkerhets skull, för att understryka sin “tuffhet” och sitt känslomässiga oberoende, ironiserar de ofta och gärna över snälla människor och nedgraderar snällhet och godhet till att vara närmast ett skällsord! Inför det här pendlar jag emellan att vilja skratta ELLER  gråta över såna omogna, i grunden osäkra människor, men retar upp mig det gör de…!

Egentligen är det ju synd om de här pubertala mobbarna som tycks som slicka sig av vällust om munnen när de kan göra illa nån annan, för jag vill påstå att det här är individer som ligger en bra bit efter i den  mänskliga, känslomässiga utvecklingen. Och… som antagligen kommer på det så småningom… och då tror jag att de kan få det hett kring öronen när dom ska springa ifatt de flesta andra som är just SNÄLLA och faktiskt har stärkt sin personliga utveckling…

Men jag tänker fortsätta att hylla GODHETEN oinskränkt, för det är den sannerligen värd, jag har inga som helst planer på att sluta med det! Och jag hoppas att andra gör detsamma och struntar i eventuella påhopp. D et bekymrar mig inte alls i fall någon förmodat livsbitter person går i gång på att kasta skit och ironi omkring sig och får lust att inkludera mig i gruppen av så kallade “godhetsknarkare”. För det är den människans val och det kommer aldrig att  kunna hindra eller förminska mig eller andra som delar min uppfattning!

.

Jag anser att var och en av oss ska ha den fulla rätten att  SJÄLVA, och ingen annan, avgöra graden av äkthet och sann osjälvisk välvilja i det vi väljer att uttrycka och engagera oss för i ett än så länge… fritt land! 

 

Med det sagt, vill jag byta kurs och skicka iväg en massa symboliska rosor åt alla möjliga håll faktiskt, för det är där, i alla riktningar och precis överallt, som en allomfattande vänlig hand antagligen lagt ut ett gigantiskt nätverk av vardagshealers som beundransvärt nog jobbar dygnet om omkring oss i vår vardag – i kärlekens tjänst!

På en Q8 – mack nära oss får vi ibland våra paket, och jag lovar, där är det här nätverket väl representerat…! Och redan när man satt sin ofta dum- jäktade fot innan för “dörrplinget” och står därmed körkortet i beredskap i kön, så kan man känna hur en sällsam energi av äkta vänlighet och glädje sluter sig omkring en.

Och väl framme vid disken blir man därför glad och pigg dubbelt upp, och får som ett extra och gratis paket av verkligt god service och varm medmänsklighet. Det fina är att det på det här stället,  egentligen en arbetsplats som andra, där är alla anställda av samma goda virke och riktiga hjärtevärmare allihop! Och ni kan tro att jag visat min uppskattning till dem många gånger. 

 

Ett sånt ställe besöker man mer än gärna och fyller på sina energidepåer, för det genererar vänlighet och omtankar hos många besökare, som sen får lust att göra detsamma i nya möten, och då är bollen i rullning och kan i bästa fall alls INTE stoppas…! 

Det här var bara ETT exempel på såna som verkar vara födda med naturliga healinggåvor och som nått mognad nog att förstå värdet av att använda dem i sina dagliga möten med andra. Jag skulle  vidare kunna fortsätta exemplifiera med : “hon på vårdcentralen”, “han den där glade, rödkindade på bilbesiktningen”, “grannen med den lilla hunden”. Eller “den där personen på Ica som jag egentligen inte känner”, men som alltid hälsar och tar sig tid för några vänliga ord – och som det liksom lyser runt… 

 

De är alla högvärdiga medlemmar i klubben “för sanna världsförbättrare” och har uppenbara helandegåvor. Och jag bara älskar er alla, säger jag rakt ut så här och menar det på riktigt! För utan ert osjälviska universella hjälparbete hade den här jorden kollapsat av brist på mellanmänsklig kärlek för länge sen, tack till er alla! 

Ni står där så troget hela vägen fram genom det stora Vasaloppet genom tillvaron och liksom pytsar i oss andra mental blåbärssoppa, PRECIS när vi behöver det mest när energin sinar och humöret dippar, och av det blir värmda och stärkta på nytt! Det gör mig tårögd och jag ser i er ett hopp för världen! 

 

En känsla som mera sällan  en “gnällhetsknarkare” lyckas med att ge mig genom sina fula påhopp på dem som gillar att jobba för det  som är gott och bra och  utan rädsla för att framstå som “svag” och underordnad, vilket tyvärr verkar vara godhetshånarnas värsta skräck.. ! 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *