Hösten och naturens företag tvekar aldrig i sin grund och är inte osäker inför sina gåvor och sitt görande och det borde inte vi heller vara!

   

Hösten tvekar INTE, känner sitt orubbliga värde och VET att den duger i det den företar sig och det den är satt att göra. Så tänker jag och ser ut över dungen där vi bor och önskar att det vore till synes lika enkelt, samma självklarhet för varje människa.

För jag har sett det så många gånger och jag har själv varit där ibland i det där ledsamma tvivlet där varje nyvunnet mål har föregåtts av en osäkerhet som hänger som en mörk – och hotfull sky över en egentligen riktigt bra förmåga till att göra saker och ting. En orättvist underskattande av sitt SJÄLV som är ett välbekant signum för en i grunden , tidigt tillitsskadad människa. Och det här GÖR nåt med människor som då helt i ONÖDAN styrs av en plågsam osäkerhet och vänjer sig vid det.

Men…det finns det som för en del  kan radera ut den här förminskande osäkerheten och det är alla kreativa sysslor som har förmågan att öppna upp till det där som stärker det FRIA, det självständiga i oss som är  kopplat till de gåvor och egenskaper som vi föddes med och som inte kräver, kväver eller ställer oss i jämförelse med andra, utan stärker SJÄLVET som är det oantastliga ORIGINALET i oss! 

Och det GÅR att programmera om  – och bort tvivel och osäkerhet för den som egentligen är hur duktig som helst och lägger upprepade segrar för sina fötter, men som liksom inte ser dom, eller i alla fall förminskar dom. Och det, eftersom varje nyvunnen seger och vilken högaktad framgång som helst så galet… bara blir en kortvarig glädje och med ett väldigt ogeneröst bäst- före datum som går ut typ… samma dag som den visar sig.

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *