Coronapandemin blev den slutgiltiga fakturan för de gränslösa uttag och ingrepp vi gjort på jordens balanskonto, och vi har… fått flera påminnelser som gått våra näsor förbi… .

Vi HAR fått braaa… många påminnelser, små och större, på det faktum att vi för länge sen passerat det datum då vår skuld mot jordens välmående och alla irreperabla ekosystem skulle ha reglerats…!

Vi HAR, onekligen sett spåren av bristen på helhetssynen i så mycket vi gör, och vi hade kunnat, om vi hade VELAT… se allvaret och hur det länge stått där på tårna, precis runt hörnet…

Men framför oss har vi idiotiskt länge… ansvarslöst bara fortsatt sparka den INSIKT som kunde fått oss att förstå hur vi profiterat, sugit ut och förgiftat våra djur – och naturmiljöer och förträngt att vi väsentligt rubbat viktiga balanser, i vilka vi själva, och allt annat… faktiskt också ingår!

Och så många viktiga majoriteter och styren har under lång tid grovt missbrukat sin makt och gång på gång… fortsatt att välja pengar, vinster och prestige före alltings hållbarhet, hälsa och balans…! 

Och som jag ser det så var orkanen Gudrun, 2005 och stormen Per 2007,  de två första tydliga PÅMINNELSER som moder natur gav oss med god hjälp en av sina allra starkaste krafter. Och 2017 kom sen Urd med ytterligare en… Så kom sen också rekordvärmen och den allvarliga torkan sommaren för två år sen som ett riktigt wake up call och var nog förebudet för den globala pandemi som vi nu lever i.

Och man kan verkligen se den logiska följdriktigheten i det här förloppet av varningar i stigande grad… som vi faktiskt fått men ändå inte tagit på allvar. Men vad gör då vår hotade planet som försvar och för att ytterligare förtydliga sitt larmbudskap till sina människor…? 

Jo, det är fullt rimligt att den då förstås måste ta i med andra, MER kännbara medel! Ropa HÖGRE  och nu med brösttoner… till våra döva öron, mer kraftfullt vädja till våra förblindade ögon, och ge oss en allvarligare och betydligt längre… exponering av något som vårt mänskliga storhetsvansinne faktiskt inte kan rå på… Och det blev då Corona… och en av de allra största utmaningarna i vår tid.

Men medan vi nu väntar på befrielsen från corona och med stor försiktighet jobbar på att skydda och rädda oss själva OCH andra, så skulle vi med fördel kunna passa på att befria oss från den idiotiska “odödlighetskulturen”. För DEN villfarelsen har ställt till med mycket skit och onödigt elände för oss!

Och så tycker jag att vi med ALLA till buds stående medel ska använda den här coronatiden till att uppgradera vårt ganska överskattade kollektiva förstånd till en annan, mer “renare” form av klokhet…! Som utgår från den sanna visdomen att vi HAR fått mandadet att LÅNA, TA HAND OM, och  VÖRDA vår jord och allt som lever på den, på allra BÄSTA sätt!

Och gör vi nu inte det i fortsättningen heller… så kommer de skadorna också ALLTID… att fortsätta drabba oss, allt levande och våra miljöer! Och nu måste vi lära oss läxan att för att säkra vår framtid SLUTA nonchalera de varningar vi får av naturen och ta dem på högsta allvar! 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *