En ödmjuk människosyn gör oss jämbördiga och jag älskar den tanken…!

Så långt bakåt jag kan minnas så har jag avskytt när människor gör skillnad och behandlar varandra olika beroende på bakgrund, sättet att vara, hur man ser ut eller valet av kläder. För jag såg tidigt i min barndom hur illa det beteendet gjorde människor och hur det hjärtlöst  levererades från många jag – svaga i grunden osäkra människor. Och jag såg hur det sänkte många huvuden och självförtroenden och nästan alltid hos dem som redan innan så orättvis stod lågt i anseende. Och det gjorde mig rasande… 

Det här gjorde ONT i mig och jag tror att det var någonstans där i min historia som jag bestämde mig för att jag skulle försöka göra allt jag kunde för att INTE  själv bli en sån person som jag tyckte att det redan då fanns alldeles för många av…

 

 

Och det finns en sak som såna här inbillat överlägsna kaxiga människor behöver lära sig att använda i mötet med andra, och det är att kliva ner från sina höga hästar, coola ner sig väsentligt och bli lite ÖDMJUKA! För det är genom att praktisera den egenskapen som vi kan bli så där sympatiskt och skönt JÄMBÖRDIGA…!

Och det är först när vi fattar hur dum och omogen  all inbillad överlägsenhet är i en människa och kastar det HÖGMODET bakom oss, som vi hamnar där vi verkligen SKA vara – nämligen varken över eller under nån annan!

Och följden av det brukar väldigt ofta bli det positiva att vi faktiskt ger utrymme åt varandra och tar fram det bästa både i oss själva och våra medlevare! Och kom ihåg… det att vara ödmjuk ALDRIG  är detsamma som att vara mesig eller underdånig någon annan.! För det finns en del ovärderligt goda mänskliga egenskaper som är absolut tidlösa och som bidrar till att vi kan se med respekt och lika värde på varandra. Och ödmjukheten är en sån! 

 

 

 

 

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *