Det stora Alltet och hela tillvaron strävar hela tiden efter balans och jämvikt, och jobbar med oss ända ner på individnivå och i våra hemmiljöer och är en direktkoppling till vårt välmående

Jag skulle nog vilja säga att jag är en ganska typisk “lite av varje människa” som ofta, med några få undantag, ser fördelen med mixen i tillvaron. Men det där är i sig lite motsägande… eftersom jag å andra sidan, när det gäller mycket samtidigt är svårt känslig för det som är rörigt och oroligt, för det blir ofta för påträngande och en brist på harmoni. Och harmoni är för mig sen gammalt en av de allra närmaste grannarna till moder TRYGGGET, och det känslorum som jag gärna avlägger visit i ..! 

 

 

Jag älskar färg och form och inredning, men har sansat mig betydligt med åren, och har inte längre behovet av egentligen… idiot – täta, om – och – utbyten av prylar. Jag saknar uppriktigt INTE den kicken, det självbedrägeriet för hur man tillfälligt kan behaga sina sinnen och luras tro att NU är jag “NÖJD och LYCKLIG och nu löser sig allt det andra… ” För det riskerar i längden att bli värsta tunga drogen med ibland både abstinens och depression som efterföljd. 

 

 

Jag blandar gärna färger och saker som jag tycker om och kan relatera till, men bara om de kommunicerar och har något att säga varandra. Men jag har svårt för show rooms och interiörer som saknar en äkta och trovärdig stämning, och de miljöer som inte riktigt avspeglar sina ägare som dom de verkligen är – deras personlighet, tankar och känslor.

Och med all respekt för olika tycke och smak, men de inredningar som i mina ögon pretenderar på att signalera mycket glans och yta, lämnar mig ofta oberörd och ger ingen direkt känsloupplevelse. De uttrycker istället bara, hur påkostat det än är, en lite sorglig “tingens själlöshet.” Och miljön andas då mer ett prestigesvar eller en “check på listan” av det senaste och hetaste i trendväg, än en härlig varm och naturlig hemtrevnad.

 

När jag nu äntligen… närmar mig den substans, det som jag egentligen vill komma till, nämligen allas vårt behov av BALANS  och JÄMVIKT, eller rättare sagt, den individuella upplevelse av den komponenten och det tillståndet både I OSS och UTANFÖR OSS…!

Det här blir så tydligt för mig när jag mixar och blandar, men ändå, med en viss reservation släpper in lite av varje i det jag gör och upplever och skapar. För jag känner nära nog DIREKT när BALANSEN och själva JÄMVIKTEN är på plats och ännu tydligare när den INTE har infunnit sig! 

Jag tror att vi är många medlemmar i den här balansklubben och en och annan läsare kan nog känna igen sig… Ibland kan man nog framstå som både kräsen och jobbig, till och med lite “fisförnäm, ” och precis lika “överkänslig” som man rättare sagt, är högkänslig… Men upplevelsen av jämvikt är olika och det verkar som vi också olika mycket, kan leva utanför medvetandet av den. 

Men för mig är det en mäktig känsla att det stora Alltet antagligen hela tiden strävar efter balans och jämvikt, och jobbar med oss ända ner på individnivå och i våra olika miljöer!

Och att vi i den här stora, symboliska balansstången hänger och klättrar omkring, drar var och en vårt strå till stacken och hjälper till så gott vi kan och vill.  DET är stort och en mäktig uppgift tycker jag! 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *