Människor som är konsekventa i sitt “tänk, ” och de sanna idealister som inte gör skillnad på folk, sätter jag högt bland mina förebilder!

Man KAN omöjligt göra rätt, uppträda på det bästa sättet eller tänka in alla berörda varelser alltid, hur gärna man än vill, den eftersträvansvärda egenskapen är få, om ens någon enda, förunnad. För vi ÄR långt ifrån fullkomliga, och vore vi det så skulle vi förmodligen inte leva och gästa tillvaron nu, utan hade då förstås redan fullgjort våra gästspel och nått  målet för vår utveckling.

 

Möjligen är det så att en och annan, som redan avlagt examen i “Livens Skola,  finns bland oss och har vissa extrauppdrag som lärare i en del  värdefulla specialkunskaper. För såna personer med den  starka och varma, positiva utstrålningen har man ju faktiskt haft glädjen av att möta några gånger.

 

 

Men medan vi kämpar på med våra liv och livsuppgifter, var och en efter sin förmåga, så blir vi ibland prövade. Och vid de tillfällena tycker åtminstone jag, att vi utmanas i direkta konfrontationer med de ideal och värderingar vi har, och ofta leder till utvärderingar och “nytänk. ” Och det är det som är själva bränslet i utvecklingens motor, kan jag tro. 

 

 

Själv blir jag ofta inspirerad av andra människor i MIN ansträngning för att vara en bra, osjälvisk och hygglig person som kan hålla huvudet högt upp mot anständigheten och näsan över alla luriga smutsvatten av omänsklighet.

Och jag lyckas väl som genomsnittet med det, och tar ibland ett steg framåt och stärks i min övertygelse om att det här jobbet faktiskt ÄR väl värd ALL ansträngning. Men så hamnar jag av olika anledningar i OBALANS och då är det ibland som om mina fötter utan min styrning tar ett par steg tillbaka – igen, vilket  ju faktiskt är detsamma som att vara en ofelbar människa på väg framåt…! 

 

Då kan jag bli, så där opraktiskt och tillfälligt förstånds – förvirrad, och får då ta några djupa”mentala andetag”, och sen bestämt och noggrant ta ut riktningen i tillvaron på nytt. Och det här brukar för det mesta funka för mig som tur är. 

Jag tolkar de här lägena då så mycket tar emot och “tjuras, som att en BETYDLIGT mer klok och allomfattande kraft  än jag själv, vid rätt tidpunkt sätter ner foten och ger mig en väl motiverad OMLÄXA… 

Och det jag har märkt är att jag med åren efter en viss träning i att tänka i kedjor och sammanhang, har blivit bättre på att vara KONSEKVENT i ord och handling, och den kunskapsvinsten värderar jag högt! För jag tror att om vi är så många som vi bara kan vara, osjälviskt tänker och agerar konsekvent, och låter positiva värdeladdade ord och gärningar vara ETT. Följer en konsekvent etisk – moralisk linje, så blir vi tillsammans betydligt mer KRAFTFULLA i vår förändringsvilja mot de bättre och mer goda alternativen och valen i våra liv! Och genom det tar vi också ett behörigt avstånd till den dubbelmoral som växer och som jag tycker ibland är vidrig och gränsar till ohederlighet. 

Och själv är jag STORT tacksam för de människor och erfarenheter som har inspirerat mig till att vara mer konsekvent och som har lärt mig en del om konsekvensernas genomslagskraft och hur det kan se ut när det här konsekvens – tänket INTE är på plats. Ett tydligt exempel på det är världspolitiken och fördelningen av resurser, tillgångar och så kallad “välfärd” på vår jord. 

Och jag säger bara i all vänlighet till mig själv och er andra:

Lev och praktisera dina bästa ideal, var konsekvent i ord och handling och gör inte skillnad på människor eller djur! Och BLI  genom det själv, din bästa förebild! 

 

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *