Andliga upplevelser behöver inte okulärbesiktas eller okejas av “chefen” hjärnan”, för här har våra sinnen tolkningsföreträde…

“Hur kan du säkert VETA att det var en medial upplevelse – något övernaturligt du var med om… ?” 

Den här frågan som ofta ställs av skeptiker till den andliga verkligheten är helt befogad tycker jag, och jag har inga problem med människor som säger sig företräda en strikt vetenskaplig syn och inställning till paranormala fenomen, för de behövs. Men jag är beredd att ge dem full respekt och utrymme i debatt och åsiktsutbyten BARA om de visar samma mått av respekt tillbaka…! 

Men då ska också den som säger sig ha ett vetenskapligt synsätt allmänt, också  vara konsekvent och tillämpa det också i granskningar av mediala, så kallade “övernaturliga”sammanhang, och inte direkt utan neutrala undersökningar och prövningar, avfärda och förkasta det som “flum” och  påhitt! 

För vetenskapens uppgift är ju just att vara ÖPPEN och neutral, och att metodiskt steg för steg, söka och belägga det som med den normativa, jordiska blicken kan betraktas som sant och verkligt. Vad som tyvärr komplicerar det hela när det handlar om    parapsykologiska – och mediala undersökningar och vittnesmål är ju, att det handlar om vad vissa människor säger sig  ha upplevt och känt in med sina INRE SINNES MOTTAGLIGHET, vilket besvärande ofta, men ändå ganska förståeligt, är svårt för en “andligt otroende” att se som sant och verkligt.

Men det bara MÅSTE få finnas ett rum med HÖGT i tak där vetenskap och andlighet kan mötas med ömsesidig respekt! För det fyller, ibland avgrunder av okunskap och bekämpar  massor av fördomar bland många människor. 

Men vad är då verkligt och på riktigt…? Och FINNS till exempel den lilla doftande blomma som en född blind människa aldrig sett med sina ögon undrar jag retoriskt…? Och hur kan egentligen vår trådlösa kommunikation fungera fast vi faktiskt inte kan se den med våra ögon, hur många skeptiker finns det till det…? Inte särskilt många skulle jag tro… Av den enka anledningen att det funkar och handlar om energier som egentligen allt består av!

Och precis likadant är det, som jag ser det, med den andliga världen, att det handlar om högfrekventa energier som ibland möter våra jordiska i en för tillfället öppen kanal! 

Men andliga yttringar behöver inte okulärbesiktas eller okejas av hjärnan, för det som känns starkt i hjärtat och och det som på djupet berör våra sinnen och vårt inre seende, det är på riktigt och är aldrig utan mål och mening för sin mottagare! 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *