Den här speciella dikten/texten kom en gång till mig från en då oanad inspirationskälla

Jag hade ännu inte fyllt 40, jag var sjukskriven för en depression och det familjeliv som jag väldigt ung etablerade stod i gungning och framför mig stod, oavvisligen för alla inblandade, en smärtsam separation.

Under den här tiden var, inte utan anledning, andevärldens läkedom mycket generös mot mig. Och bara en stark, trösterik och märkbart flödande skrivarinspiration och mina älskade barn, fick mig att gå upp på morgonen trots att mitt högkänsliga nästan hjärta höll på att brista i den här sorgliga situationen.

Under den traumatiska tiden var jag paradoxalt nog, vad man skulle kunna säga högproduktiv, och den ena texten efter den andra blev till dikt eller tog en annan form. Och jag hade en verkligen kontakt med en RENT stärkande och anti-depressiv inspiration. I dag, många år senare ser jag orsak och sammanhang, och den större meningen med det som då grep in i mitt liv från en allvis källa.

Det som var intressant och underligt, var att orden och språket i vissa texter var mig främmande och konstigt. Dock inte själva undermeningarna eller symbolspråket, för det var och är fortfarande mitt, som jag i allra högsta grad förtstår och tycker om…

Här delar jag med mig av en av de här dikterna som kom ner i mig som från nån annanstans…. och när jag läser den i dag tycker jag väldigt mycket om den. Och jag anar att den även i dag, har någit att säga till världen…

 

DE ANINGSLÖSA

De aningslösa, med irisblommande mjuktfuktiga ögon, och purpurblossande kinder.

Livsbejakande, deras mjukt vindsmekta, åtskilda läppar.

Lättjefullt avnjutande ögonblicksbildens innersta sötma.

I balsammjuk aningslöshet svävar de över det mänskliga mångfaldets blom – vissnande ängar.

Av ovisshetens trygghet burna – burna som barn, över det hav av ovisshet där varje vattendroppe är en stråle kraft.

Vunnen ur den frihet som är att inte känna oråd, aldrig ana slutet…

 

 

Ann Danell oktober 1992

 

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *