Enbart munnens bekännelser, det vi säger med våra ord, har mindre genomslagskraft än vi tror. Det är våra role models i hjärtat som i varje ögonblick skapar ett samhälle..!

Vägen genom vår gemensamma historia är kantad av många remarkabla, oförglömliga talare med en inte sällan särskild politisk och ideologisk glöd i sina uttryck. Och de har förbluffande ofta, som komna från en högre allvis kraft… låtit sina kloka ord spridas över världen och då när vi under kris och umbäranden som mest behövt det.

Men det som är markören för en sån här person med en av naturen given “talets gåva”  är också något annat och inte bara det ideologiska ställningstalandet för världen och människors bästa, i ren teori, där de står i talarstolen och får oss att känna hopp och tro på en bättre framtid och en fredligare värld.

Det handlar nämligen om, som jag ser det, att personer som till exempel:  Marthin Luther King,  Moder Teresa, Mahatma Gandhi, Olof Palme, grundaren av Röda Korset, Henri Dubant (1863) och andra genuina världsförbättrare, och om de ROLE MODELS –  DEN VÄRDEGRUND, som de konsekvent bar i sina övertygade hjärtan. OCH om den PRAKTIK som de hade modet att omvandla den till! Och om det som de i varje ögonblick, i möten med människor, vänner, meningsmotståndare och fiender, återskapade, TRODDE PÅ och gav ut och som i VARJE stund då gjorde världen bättre!

Och deras mod, deras orädda, osjälviska praktik av freds – och -reformarbete har genom sina starka efterklanger och för världen outplånliga avtryck, fortsätt att arbeta för ett godare mer rättvist samhälle och en fredligare värld! Och tack vare dessa människor har vi i dag en solid grundsten – ett fundament som vi kan lita till  och  bygga vidare på i det angelägna projektet för fred- frihet – kärlek – och jämställdhet på precis alla nivåer i samhället!

Det här ett aktningsvärt arv som förstås kräver så väl osjälviskhet som de andra nödvändiga egenskaper som de här grundläggarna med sina genomtänkta visioner ägde och besatt. OCH som inte stannade vid ord utan något som de faktiskt gjorde verklighet av!

Tänk att vi, här och nu och i varje litet ögonblick… kan VÄLJA de här nu sen länge bortgångna, och förstås också de som fortfarande lever och verkar i vår samtid, som våra arbetsgivare och inspiratörer! Och låta deras ord, ideologier och övertygelser vara också våra förebilder och bli våra praktiska gärningar! Och vi kan då vara behjärtansvärda, SUPERVIKTIGA byggjobbare i konstruktionen för en bättre och hållbart, fredligare värld!

En mer angelägen eller meningsfull arbetsuppgift kan väl knappas finnas, eller hur…?

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *