Jag vill ta hål på den seglivade myten om att grubblande, ibland djuplodande människor är ohjälpligt tråkiga och “torra”…!

Det är inget nytt att vi har olika uppfattningar och åsikter om det mesta vi människor och en evig tur är det med den saken för jag skulle bli våldsamt uttråkad annars. För det finns inte mycket tycker jag som är så, som man säger på småländska, “lessamt”, som total likriktning och mainstream. Det må vara aldrig så bekvämt och riskfritt, men jag hör varningsklockor ringa när rädslor och ängslan styr över oss och kopplar loss oss från egna självständiga tankar och fria ställningstagande, och det är sannerligen allt annat  än bra…!

Vi är och förblir OLIKA och vi tycker OLIKA och det är riktigt bra och befruktande och utvecklande för våra hjärnor och för vår inlevelse och acceptans för oliktänkande och det förebygger bra att den egna “sanningen” regelmässigt blir den enda…”

Själv gillar jag verkligen att diskutera och ta en rejäl fight på ett sansat vettigt plan med den som inte representerar mina åsikter och tankegångar. Men då ska det vara på lika villkor och utan att punktera eller demontera nån annan “för sakens egen skull.

 

Jag har ibland och särskilt under uppväxten och när jag var ung  fått höra att jag tänker “för allvarliga och djupa tankar” och önskar  att jag då hade haft modet att fråga VARFÖR det skulle vara så farligt och snudd på förbjudet.

För mig har det alltid varit fullt naturligt och möjligt att vara både och –  naturglad och öppen – OCH reflekterande och allvarlig. Och  jag är min helhet trogen och lever ut de känslor som besöker mig och är en “grubblerska” som behöver BÅDE allvaret och det lätta, ljusa i mig och jag har skrattat väldigt mycket i mitt liv och det har varit till en välsignelse för mig många gånger.

Man kan i flera avseenden vara både och… t.ex ha en andlig livssyn – och – livsstil och mediala kontaktytor OCH faktiskt också ibland vara både ytlig och glad, gilla saker och prylar och då och då självupptagen. Och man kan göra dundertabbar och felval på felval, för vissa misstag behöver man upprepa för att kunskaper ska sitta kvar…! För “Rom byggdes inte på en dag” och man är i allra högsta grad “på resa och under pågående utbildning” och  naturligtvis långt ifrån fullkomlig…!

Myter och schabloner har ett starkt klister, fastnar verkligen ordentligt och har inte det minsta elasticitet  och är osanningar förklädda till luriga”sanningar” som är svåra att ta hål på, men det går om man vill, det är alltid värt ett försök för de skymmer sikten och hindar oss från att se hela bilder av varandra!

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *