Att bara VETA, är inte detsamma som att vara djupt medveten genom flera lager, och ingen garanti för att kunna läkas…!

Hur ofta säger vi inte till varandra i så många olika sammanhang att vi “vet” och “förstår” både när det gäller varandra och oss själva…?

Och repliker som t.ex “du ser trött ut, nu har du inte tagit hand om dig själv ordentligt….” du ser ledsen ut” eller “nu kommer du försent igen, det är inte bra…” sägs hela tiden bland oss när vi träffas på alla våra mötesplatser i samhället. Vi gör det, i de flesta fall av välvilja och omsorger om varandra, men jag tror att det här ibland skulle behöva landa i en mer varaktig tanke som slår rot i våra medvetande där det sen kan bearbetas och växa till nyttiga självinsikter. Och vi skulle få så många fina och bra samtal med våra medmänniskor om vi mer vågade konfrontera varandra och dyka lite djupare i våra inre rum och egenheter och oftare tordes visa upp våra allmänmänskliga krackeleringar och sprickor i fasader.

 

Men slående ofta blir våra svar och ursäkter snabba och lite undvikande och vi kastar gärna ur oss ett “jag veeet…” “det är lugnt…” eller ett “jag förstår,” och snart är vi utan vidare reflektioner tillbaka i ett vanligt tryggt och hanterbart samtal igen. Och genom det har vi så många gånger slarvat med oss själva och varandra för att vi undvikit att plockat upp de “röda trådarna” i en omtänksamhet, i ett vänligt tilltal, en undran, och i en  god avsikt oss människor emellan. Och hur många gånger har man förresten, inte tagit vara på ett förtroende, som någon givit en, då när en människa behövt tala ut och behövt en som mest…? Det har jag efter, just ett större medvetande blivit mycket bättre på och är numera sträng mot mitt ego om det tar över.

Den goda viljan är en ovärderlig gåva till mänskligheten och så många har den och använder den, och låter mod och civilkurage gå före rädslor och konfliktängslighet. Och de personerna går ofta omkring som små ljusvarelser och blir mentala startkablar som startar upp motorer som vi ibland inte ens vet om att vi har, och de tänder upp ett medvetande i oss andra. Men tyvärr får inte alltid deras fina osjälviska jobb nån bra grogrund i oss, för vi tar oss inte alltid tiden att studera oss själva utifrån. Och fast vi lyssnar  och tror att vi “vet” och “förstår” varför vi gör si eller så, blir mången självproblematik kvarstående och olöst.

För att VETA OCH KÄNNA TILL, och att vi tror att vi förstår oss själva eller nån annan, är långt ifrån att vara GENUINT MEDVETEN genom lager av förståelse av orsaker och verkan och med en helhetsblick…!

Och att medvetandegöra något PÅ DJUPET är som att hitta ett större guldkorn i sig själv, i vilket det vilar en stor förändringspotential! För att våga se helheten i sig själv och inte värja sig för det man ser, inte vara rädd för att det kan göra ont och bli ett tufft jobb. Men ATT BLI MEDVETEN är rent läkande och helande, och om man inte unnar sig det här grovjobbet, som kan bli transformerande, så blir mycket olösta problem och obalanser inte sällan orsaken till ohälsa på flera plan!

Så bli mer medveten säger jag till er andra och mig själv!

Det är alltid det inledande steget och första hjälpen i allt förändringsarbete så väl i dig själv som utanför…!

 

 

!

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *