Det gäller att TRO på att livet levererar när man önskar…Vara förberedd och tillgänglig och hålla sin del av avtalet!

Jag tänker att man skulle kunna, om än ganska tillspetsat, säga att det trots avgrundsdjupa skillnader i övrigt, finns en viss likhet mellan andevärldens “leveranser” och de leveranser som vi i den supermateriella världen dagligen får av beställda varor och tjänster. Men då, och det bör påpekas, siktar jag bara in mig på själva principen i leveransavtalet. Och bortser förstås från det respektingivande faktum att det vi önskar oss och “beställer” från de högre allsmäktiga sfärerna, det kan vi naturligtvis inte alltid förvänta oss i former av hur vi tänkt oss det hela, eller när det ska ske , och heller inte bli besvikna och få värsta frustrationsångesten, när det ibland händer, att det faktiskt alls inte händer för vi har ju inte hela bilden klar… ännu, det ska vi sannolikt inte heller ha, så det är bara att gilla läget och bli kompis med både tålamod och tillit….

Likheterna ligger, som jag ser det, i beställningsavtalet, som i den andliga kontakten oftast stannar vid det som det är möjligt att vara, och blir då en bön och en tyst överenskommelse mellan parterna. Men det utesluter inte att man för att förstärka kraften i sin önskning, kan skriva ner den och öka på affirmationskraften genom att läsa den varje dag och tänka att den redan är verklighet, sända ut sin tacksamhet och njuta av den känslan i alla celler i sin kropp.

Jag har själv en mycket god erfarenhet av angelägna önskningar och affirmationer från en period i mitt liv då min familj, i samband med sjukskrivning, och andra skäl hade det knapert och jobbigt ekonomiskt och vi hade stora månatliga bekymmer. Då började jag att varje kväll affirmera en livlig, ganska detaljrik färgrik bild av hur lösningen på det här ekonomiska dilemmat skulle se ut när den kom och att den redan anlänt, hjälpte oss och förändrade vårt liv och tillvaro. Efter knappt ett år och efter också många böner, och försök att hela tiden få pengarna att räcka och aldrig slarva (handen på plogen…), fick min man helt oväntat ett större arv från ett håll varifrån ingen hade kunnat vänta sig….Det här nåderika svaret från universum förändrade vårt liv otroligt mycket och vår tacksamhet var gigantisk stor…! Varje kväll nu några år efteråt tackar vi båda, maken och jag alltid för den här fantastiska “leveransen” och den person som gjorde den möjligt! Och jag ska alltid fortsätta att tacka för det!

Tacksamheten har en , som jag känner inbyggd mirakulös, gudomlig kraft och magi, som kan bryta ny oanad näringsrik mark och jord i våra liv. Och den kan aldrig fokuseras för mycket på…!

I övrigt så tror jag att vår jordiska verklighet precis som den andliga universella, kräver och förväntar sig, att om vi önskat och beställt och står för vår beställning,  då ska vi också verkställa vår del av ansvaret och “vara tillgängliga, “hemma” på plats och öppna dörren, eller vid acceptabelt förhinder se till att det finns en bra och säker, men tillfällig avställningsplats som garanterar att mottagaren sen alltid kan ta emot sin realiserade önskan eller beställda vara och förvalta den väl.

Och så gäller det att tro på att livet och den förenande goda källan alltid levererar! Men i en klok kombination med att också alltid underordna sig den underliggande tidtabellen och tacksamt ta emot  frukten av sin önskan när den än kommer och acceptera alla eventuella förseningar och inställda leveranser!

Och så finns det ytterligare en väsentlig skillnad, jag höll på att glömma den,  och det är det där med vårt jordiska, så praktiska avbeställningskydd… Jag är nämligen ganska säker på att det inte finns något sånt i det andliga avtalet, det känns varken rimligt eller följdriktigt… eller hur … ? 

Jag tycker det här är en helt okej deal, för har man en gång antagits till livens skola och skrivit på det avtalet, så får man vackert ta skeden i hand och äta av den meny och tilldelning som livet ger, hur den än ser ut. För med det finns ett högre mål, det har jag under nu många år faktiskt aldrig tvivlat på.

Essensen av mitt resonemang är alltså att bokstavligen vara “hands on” med det man önskar sig av livet. Och att oavsett vem man riktar sin bön till eller hur man ber, inte ställa sig utanför sin egen önskan utan att själv efter bästa förmåga ta del av jobbet genom att, som strofen i den här gamla fina dikten säger:

“Bön med knäppta händer är ej nog utan att också “lägga handen på sin plog…”

HESIODOS RÅD

Bön med knäppta händer, lantman då du  ber,

är ej nog då du ber för jordens gröda.

Be med handen på din plog

så välsignar bönens kraft din möda.

 

Dikt av Viktor Rydberg  1882

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *