Vissa naturbegåvade verkligt mogna människor är som mentala hjärtstartare och syresätter livslågan hos sina medvarelser hela tiden…!

De finns där precis överallt… och tack alla högre makter för det säger jag! De här människorna tycks liksom födas med en högtstående och helt naturlig förmåga att lyfta, stärka och bekräfta andra och det verkar som om de ofta har skrivit på livsvariga anställningsavtal med den högsta och allra renaste kärlekskraften…

Man kan kalla dem jordänglar, ljusbärare eller mer vardagligt uttryckt, för genomgoda osjälviska människor. Människor som verkligen förstått det där med att vi alla hör ihop och med insikten om att om man kan få andra att växa, stärkas och må bra då har man också, varje ny gång, startat en växande spiral av framåtrörelse i jordens freds- och kärleksarbete! En odödlig, helig spiral som bara växer och genererar nya positiva fredsspiraler om den får näringen av snälla, osjälviska visa jordänglars arbete.

De finns på arbetsplatser och på gator och torg, och absolut och tveklöst bland alla sorters människor och i alla miljöer och sammanhang och de gör skillnad i varje stund  och ögonblick och de verkar aldrig krokna eller bli trötta…! Jag älskar den fullständigt demokratiska och riktiga principen bakom den möjligheten!

Vem har förresten inte sett det speciella ljuset i en och annan uteliggares eller drogberoendes blick  på gator och torg ,mitt i ett elände? Det har jag gjort, och man kan känna igen en sån person på själva utstrålningen av mänsklig mognad och andlig utveckling, och det alldeles oberoende av smutsen och utanförskapet och livssituationen där och då…

Det räcker med att det finns EN sån här ljusjobbare där det finns konflikter, bråk och sociala obalanser för att den där ovärderligt viktiga gnistan av öppning och ömsesidig förståelse för att försoningens progress ska skapas. Och såna här människor bär på en gränslös kraft av välvilja och av att kunna se orsaker och sammanhang OCH lösningar, där alla andra förut, oftast varken velat, kunnat eller misslyckats.

Man blir inspirerad och stärkt av att få vara vän med eller bara då och då få vara nära en sån här mental hjärtstartare som jag vill kalla dem, och det syre som de osjälviskt blåser in i hjärtelågan på sina medvarelser gör inte sällan underverk!

Vi ska vara väldigt rädda om såna här änglalika människor för de har, tror jag, nyckeln till jordens och människors bästa och till den fortsatta hållbara utvecklingen i sina händer och i sina kärleksfulla hjärtan.

Och så länge de här mentala och emotionella hjärtstartarna orkar fortsätta med sitt avancerade ljusarbete på den här jorden och finns mitt  ibland oss varje dag, så lever hoppet om en ljus framtid, för alla, i mig och jag säger TACK till dem alla!

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Med egna koncept har jag också föreläst inom ämnet. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

2 Comments

  1. Tack själv fina människa för att du finns och sprider sanning kunskap och ljus 🙏❤️

    • Tack snälla Sandra för din vänliga uppmuntran! Vad glad jag blir och tack för du läst det jag skrivit!
      Allt gott och det bästa önskar jag dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *