När det gamla och det kommande står ansikte mot ansikte uppstår inte sällan magi…

 

Det är när vi kommer i kontakt med det som är större än livet självt som magin uppstår. Och när det gamla och det kommande, det ännu okända, står ansikte mot ansikte då kan det hända…

Tänd ett ljus, sitt en stund och hedra livet i mötet mellan gammalt och nytt.

Blicka bakåt, rör vid det nu fullmogna året och tacka livet. Sätt för en liten stund ner dina fötter och grunda dig i  det genomlevda. Bjud in 2017  års alla passerade färger, toner och nyanser av de energier som passerat dig och påverkat dig på gott och ont.

Stäm möte med de människor och djur och situationer, som under det gamla året lämnat så många olika spår och märken efter sig. Acceptera med tillitens stöd det som gjort ont, varit svårt och kanske till och med plågsamt och nästan outhärdligt. Och vila i det att livet  alltid följer sin plan och sitt syfte mot det bästa …

Förstå din roll och din del i helheten, och var stolt och glad över att ännu ett år ha fått medverka i livets stora förunderliga föreställning, och att du  faktiskt tillhör en fantastisk teaterensemble. Tacka och känn att tacksamheten verkligen kommer från ditt hjärta och hur den då finner sin väg mot nya skäl att få vara tacksam.

Vänd dig försiktigt och nästan högtidligt mot det nya – det kommande och omfamna reservationslöst, och med full tillit, framåt -tiden och det nya året 2018 ! Hälsa detta oskrivna blad, med kärlek och glädje över gåvan att få leva och uppleva det här magiska ännu en gång …!

En Fint Och Gott Nytt År med hälsa, välgång och ett gott  beskydd önskar jag er alla!

Och mitt hjärtas varma tack till alla er som läser min blogg! Det är jag så glad och tacksam för!

 

 

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

4 Comments

  1. Precis nu satt jag och gick igenom detta år i mina tankar, och så tittar jag in här och läser. När jag bodde på landet och hade öppen spis brukade jag bränna blad för blad av det gamla årets almanacka. Nu gör jag på annat sätt. Tack 2017! Året lärde mig en hel del.

    Ett Gott Nytt 2018 önskar jag också!

    • Tack Eva- Britt! Vilken fint sätt att gå igen det gångna året på, det som du beskriver. Allt gott inför 2018 till dig!

    • Tack Agneta, och ett särskilt tack för allt, verkligt klokt och väl reflekterat, som du delat under året för läsning till oss många “lärjungar”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *