Nu är det hög tid att börja acceptera människors mediala upplevelser, öppna gamla kärva, hårt stängda dörrar och börja samarbeta för en bättre värld…!

Härligt soligt väder på Nabben i dag! Och tänk att Kung Bore har vart här en vända i natt och gjort en liten lätt penselstrykning av sitt vita guld, lite rörande faktiskt…. Tack för det säger jag som den vinterälskare jag är! Hoppas han återkommer och gör ett mer grundligt snöjobb som ju faktiskt anstår adventstiden…!
Från det ena till det andra… Läser om Sara Duppils avhandling “Samtida spiritism” som snart är klar, det ser jag fram emot. Historien kryllar inte precis av avhandlingar med inriktning spiritism eller av det som i majoriteten av folkmunnar lite slarvigt kallas “övernaturliga upplevelser”. Och inte särskilt många vetenskapare har haft mod eller ett sant, neutral vetenskapligt ingångsintresse nog för att motivera en vetenskaplig bedömning, eller ens ett respektfullt intresse. För  “det man inte kan se eller ta på och det jag själv inte upplevt bevärdigar jag inte mitt intresse”… är en hållning som är typ odödlig och allt för vanligt förekommande, tyvärr. MEN det ljusnar på den här fronten, visst gör det väl det…!? För ju oroligare världen ser ut och ju fler människor som mår dåligt och är otrygga i sina fundament, desto högre ropar vi VARFÖR, och kommer  då den andliga mediala källan närmare och som jag tror till jordens räddning.
Inte särskilt mycket har hänt sen naturforskaren och teologen Emanuel Swedenborgs dagar på 1700-talet. Då han så klokt i sann vetenskapsanda och utan värderande förhandsinställningar, började med att skriva ner sina nattliga drömmar. Han hävdade att Gud öppnat hans ögon för den andliga sfären och fick vid 56 års ålder kontakt med både döda anhöriga och änglar och började studera andevärlden och blev senare kallad “änglarnas ombudsman”. Och skapade sen 18 religiösa/ andliga omfattande verk och publicerade ett antal mindre skrifter i ämnet. Och naturligtvis mottogs det här med stor skepsis och motstånd från många håll och förstås företrädesvis från vetenskapen och kyrkofolket, men blev antagligen också en ögonöppnare för vissa. Och precis så är det fortfarande,  nästan tre hundra år senare… utvecklingen är minst sagt marginell… Och acceptansen för den andliga världens yttringar bland folket har rest framåt med  närmast en sömnig snigels framfart.
För mig bekräftar Swedenborg, flera andra och mina egna så kallade “övernaturliga upplevelser” att allt hör samman i nåt betydligt större och mer allomfattande än bara olika religiösa trosindelningar. Och att det inte ligger någon motsättning i att ha en religiös tro, tillbe en Gud, och det att tro på en utomvärldslig sfär eller att vi överlever i en andlig energiform, och att vi här och nu kan kommunicera med den.
Tyvärr har kristendomens tolkningsföreträdare och bibelns uttolkare nästan undantagslöst kategoriskt förnekat / förnekar att det här kan ske inom en människa. Det har kopplats till det “ogudaktiga” och till rena hädelser och därför har tyvärr också förföljelser av människor skett i religionens namn från håll som annars förespråkat tolerans och kärlek.
För mig är Gud ett könsneutralt väsen som är kärleken i alla former och på alla tänkbara sätt. Och jag har aldrig sett honom som den stränge Fader som vill ha vår blinda lydnad för då skulle han ju motsäga sig sina egna ord och sin läras kärna tycker jag…. och det tror jag inte Gud om. Och jag tror heller inte att vi slaviskt ska efterleva Bibelns ord bokstavligt utan egna reflektioner och insikter. För Bibeln är ett av människor nedskrivet verk som filtrerats genom så många tiders människor, omvärderats och reviderats. I själva kärleksbudskapet ligger det viktigaste universella regelverk som ger oss möjligheter att få uppleva under i våra hjärtan varje dag i oss själva, och i mötet med andra. Och nu är dags att börja respektera människors andliga mediala upplevelser och ta dem på allvar. Och jag törs säga till vilken skeptiker som helst att den dagen då du själv får gåvan av en sån här upplevelse så tror jag att du kan förstå och lossa på ditt motstånd…
För vi har alla en inre skådeplats där stora och märkvärdiga saker kan hända och antagligen sker det alltid av en anledning…
Och jag vill citera ett vackert och tänkvärt bibelord  som säger en del om mycket…( 1 Korintierbrevet 13: 12)
” Nu ser vi ju på ett dunkelt sätt, som i en spegel, men då ska vi se ansikte mot ansikte.
Nu är min kunskap ett styckeverk. Men då ska jag känna till fullo, så som jag själv blivit känd till fullo”.

annsandrum

Jag heter Ann, och i mitt Andliga Rum är du varmt välkommen att stiga in! Där kommer du att möta mig i valda delar av min vardag och du kommer garanterat att få ta del av mina bakåtblickar i ett bitvis ganska brokigt liv med mycket glädje men också med en del uppförsbackar. Jag är utbildad undersköterska med lång erfarenhet av möten med människor. Under åren har jag studerat vårdvetenskap, undervisat lite i Kris - och sorgearbete och alltid jobbat hårt för att förbättra och utveckla vård och omsorg av äldre och demenssjuka. med egna koncept har jag också föreläst i ämnet. Under de senaste åren jobbade jag en tid som diakonassistent inom Svenska kyrkan. Jag har alltid skrivit i olika former och är intresserad av andliga och filosofiska frågor och tar gärna ner dem på ett vardagligt plan för att få livsbränsle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *